Zobacz wyniki ankiety: Compact Flash - czy straciles kiedys zdjecia?

Głosujących
132. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Compact Flash - czy straciles kiedys zdjecia?

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Nie wiem, bo nie testowałem swojego czytnika (ani podobnego) na innych systemach ale jeśli taka funkcja ma faktyczne odbicie w funkcjonowaniu sprzętu (tzn nie jest to jakiś pic na wodę) i została w nim zaimplementowana (pomijając już co dokładnie robi), to inne systemy także powinny dysponować analogiczną funkcją -tego typu urządzenia rzadko wypsażane są w jakiekolwiek sterowniki producenta (czasem do starszych lub "mniej popularnych" systemów, i wtedy sterowniki powinny zapewniać taką funkcję, bo sprzęt przecież ją ma... nie wiem, może niektóre nie mają?). Nikt raczej nie pisze na urządzeniach "XP only" itp, a skoro zadano sobie trud wyposażenia sprzętu w taką funkcję i jakaś tam standaryzacja w sensie klasyfikacji i obsługi urządzeń tego typu funkcjonuje, to chyba jednak słuszniej jest założyć, że czemuś to ma służyć i powinno funkcjonować tak samo/podobnie bez względu na system.
    XP to tylko przykład z własnego podwórka, żeby nie wciskać kitu, ot i tyle, argument, że to nie jest "wszystko jedno" -ktoś pomyślał o tym o czym piszesz - nie trzeba "deinstlować" sprzętu, a można odłączyć nośnik. Sam też posłużyłeś się XP'owym podejściem do sprawy, tak a propos "bezpiecznego usuwania sprzętu" ;-)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 20-07-2007 o 18:02

Uprawnienia umieszczania postów