Witam podziele sie wrazeniami z uzytkowania karty jak w temacie. Nie bedzie to porownanie z inna karta bo mam tylko Transcenda ale kilka informacji. Kara siedzi w Canonie 20D. Po wlozeniu aparat nie mial zadnych problemow z odczytaniem karty i rozpoznaniem pelnych 2GB. Jezeli chodzi o szybkosc to jak dla mnie dziala naprawde szybko. Nie ma zadnych opoznien przy zapisie zdjec na karte jak i przy przegladaniu na aparacie. Co do transferu miedzy aparatem a kompem to zgrywa szybko. Nie wiem jaki jest tranasfer, poniewaz zdjecia zgrywam przez aparat, moze jak kiedys dorobie sie czytnika to uaktualnie te dane. Nie mialem z nia do tej pory zadnych problemow i mam nadzieje ze nie bede mial Pozatym karta ma dozywotnia gwarancje ktora dziala na zasadzie odsylam do sklepu a oni juz martwia sie co dalej z nia zrobic. Ostatnim plusem jest cena. Karte kupilem z przesylka za 176zl. Minusow na razie nie dostrzeglem Przed zakupem rozwazalem zakup karty: Pretec, PQI i wybrany Transcend. Do wyboru przekonaly mnie informacje o budowie karty tzn. nowoczesne rozwiazania technologiczne i porownanie predkosci zapisu z strony http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-7303
Tyle z pierwszych wrazen uzytkowania karty.
Pozdrawiam i jakby co polecam.