Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: "Dopalanie" sportu - czyli co nieco o fleshach w akcji ;)

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trucker Zobacz posta
    Wszystko sie zgadza ,dopalanie jest tylko nie z poziomu puszek fotoreporterow.
    Gdybys Rodmanowi strzelil flesza w oczy to moglby zjesc Twoj flesz, puszke i to co masz na niej razem z Toba( no moze nieco przesadzilem ale test sprzetu o parkiet mialbys jak w banku)
    a grałeś kiedyś w kosza? jak jesteś w ferworze gry to i mogą strzelać z kałacha i tak nie usłyszysz. Jak jesteś skupiony na grze to ani chearliderki Cie nie rozproszą ani żadne tablice z napisami w rękach widzów. Ktoś kiedyś gdzieś powiedział, że dobra obróbka to taka której nie widać, tak samo jest z flashami, trzeba ich używać tak aby nie było wiadomo skąd pochodzą ani że w ogule je zastosowano
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kilka lat temu w Foto albo w Foto Kurierze czytałem artykuł-wywiad z fotografem, który robił zdjęcia na meczach NBA. Mówił on, że hala, na której odbywają się mecze to jedno wielkie studio fleszowe, gdzie w wielu miejscach rozmieszczona jest duża ilość lamp błyskowych, które po prostu doświetlają boisko w momencie fotografowania.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja od jakiegoś czasu bywam na forum photoghrapy-on-the.net, i powiem że już w dziale ludzi fotografujących sport widziałem kilka fotek w którym autorzy pokazywali 'backstage', czyli np zewnętrzny flash zamontowany na samym dole monopodu podczas meczy futbolu, a to znowu fotki downhillu w którym doświetlano rowerzystów zestawem 3ch flashy odpalanych radiowo... i fotki były naprawdę dobre.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Niech ktos da jakieś linki do backstag'u strony fotograficznej meczy NBA.. bardzo mnie to ciekawi... zwłaszcza to czy mają jakiś specjalny system (hss) czy pracują standardowo na 1/250 i pocket wizardach
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Domyślnie

co do błyskania na koszu u nas to mogę powiedziec jak to jest w Słupsku na PKL
    otórz są fotografowie którzy mają lampkę n puszce i tak pstrykają (nikomu nic to nie przeszkadza - bo jak by przeszkadzało to co mieli by wszystkich pstrykaczy kompaktami mieli wywalić??)
    a jest tez dwóch którzy mają bewzprzewodowe lampy (takie które ścieca cały czas a dodatkowo byłskają podczas robiewnia zdjącia) skierowane w sufit - dosć wysoki - każdy z tych gości ma po jednej lampce jeden w rogu hali na wysokim balkonie skąd blizej do sufitu kąt ok60-70 st a drugi na trybunie wipowskiej ale ma skierowaną tak ok 45-60 st w góre.
    i sobie błyskają...
    oto link do fotek tego co ma lampe na balkonie http://www.studio17.pl/energa-czarni.php
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Niech ktos da jakieś linki do backstag'u strony fotograficznej meczy NBA.. bardzo mnie to ciekawi... zwłaszcza to czy mają jakiś specjalny system (hss) czy pracują standardowo na 1/250 i pocket wizardach
    http://daveblackphotography.com/work...a-lighting.htm

i kolejne
    http://daveblackphotography.com/workshop/0504.htm
    http://daveblackphotography.com/workshop/0402.htm
    http://daveblackphotography.com/workshop/0505.htm

Tomek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

koleś ma świetne lekcje, nie tylko z zakresu 'flash w sporcie'. Dodałem sobie jego workshop jako startową... dużo fajnej lektury przedemną

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

przepraszam za offtopic. zrobiłem mały research, trochę o flashu w sporcie, ale nie tylko

http://www.sportsshooter.com/special_feature/index.html

Dopiero zaczyna Awatar Kokoon
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To juz nie zabawa, bardzo ciekawy efekt ostatni link ostatnia fota.
    "Focusing less on your gear and more on what you’re shooting is a great way to develop your eye." Mark Thiessen

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów