Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Canon seria L.

Uzależniony

Domyślnie

niestety nie posiadam EF 2x ani 1.4x wiec nie mialem mozliwosci podpiecia, narazie takze nie planuje kupna takowego, skupiam sie raczej na szerszych katach ewentualnie nad dobra stalka typu 50 1.4 USM, z fotek w mojej stopce to te na airliners i te na pbase byly robione wlasnie moja 70-200 wiec sobie mozesz poogaldac
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

raczej czasami soć z daleka a tak to narazie zazwyczaj troche siatkówki trache hokeja

no i takim ciemny canon to raczej do kościułka jusz nie bardzo chyba mowa np. 17-40f/4 - tak zeby znajomym ślub naprzykład - a unas kościuł stary i ciemny - co otym myślicie ???

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja robie czasem nawet z reki 70-200/4 na iso 800 jak jest jasny kosciol i wychodzi ostro ale wiesz-zawsze jest lampa, ktora od czegos sie odbija
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

a jagby do ntego zestawu jakomś fajną lampe

oczywiście wszysko z czasem nic naraz

widziałem kiedyś jak profesionalny fotograf robił z lampą fotki ze ślubu co w tym złego ze z lkampą

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KOKO74 Zobacz posta
    a jagby do ntego zestawu jakomś fajną lampe
    lampe polecam zdecydowanie, od czasu jak mam 430EX to nawet 50f1.8 przestal jakby sie gubic w ciemnosciach , natomiast 70-200L lapie ostrosc blyskawicznie, nawet w bardzo kiepskich warunkach (oczywiscie z podpietym 430EX) i jak nie zapomne przelaczyc z minimalnego ostrzenia 3m na 1.2m
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

miszagg oco chodzi z tym ostrzeniem - lampa wspomaga ałto fokusa - bo muj 350d - guybi się jak jest ciemno

i dlaczeeeeego w kościele na ślubie fotki njie z lampą
    zestaw np. Canon EF 17-40mm f/4L USM + Canon Speedlite 430 EX
    co otym miślicie?

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no lampa na weselach to podstawa - nie tylko pomaga AF ale przede wszystkim nie zrobisz fot na ciemnej sali podczas zabawy. tzn majac 50/1,2 i iso 1600 zrobisz zreszta jak piszesz koko74 - nic zlego w robieniu z lampa. jezeli sie potrafi. i nie mowie tu ze potrafienie to wlaczenia body na P i bezposrednie blyskanie lampa po twarzach

Cytat Zamieszczone przez KOKO74 Zobacz posta
    miszagg oco chodzi z tym ostrzeniem - lampa wspomaga ałto fokusa - bo muj 350d - guybi się jak jest ciemno

i dlaczeeeeego w kościele na ślubie fotki njie z lampą
    zestaw np. Canon EF 17-40mm f/4L USM + Canon Speedlite 430 EX
    co otym miślicie?
    Ty specjalnie piszesz z tymi bledami?? jak tak to lepiej przestan. zestaw spoko, ale lepij go uzupelnij. jak masz kase to o 24-70 canona albo 70-200/2,8. ale osobiscie wolalbym do kosciola 16-35/2,8 i 70-200/2,8

fotografia biznesowa

Domyślnie

no tak odrazu to kasy nie mam będe sobie to po kawałku kupawał a ciemne zdecydowanie tańsze od jasnych i przepraszam za błendy

Coś już napisał

Domyślnie

Wydaje mi się,ze 70-200/4 L chodzi tylko z konwerterem 1,4 przysłona min. jest 5,6 - tak przynajmniej pisze w instrukcjach tego szkła

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no mozliwe-nie interesuje sie tym bo chyba nigdy po prostu konwertera nie bede kupowal. koko74 - ciemne od biedy beda do kosciola ale lepiej zaopatrzyc sie w standardowy jasny zoom. uzupelnic to mozesz 17-40 i 70-400 /4 i to juz jest naprawde dobry zestaw. w Polsce te szkla kosztuja lacznie 10k a w stanach 7,5k (ceny w zlotowkach). za roznice kupisz sobie lampe, filtry, karty pamieci... tylko poczytaj watki o kupowaniu sprzetu w stanach

fotografia biznesowa

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów