Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: elka 24-70

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

24-70 rocznik UU czyli 2006 jest bardzo ok. nie wiem jak jest z innymi rocznikami - i wiedzieć nie chcę
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał Awatar kodar

Domyślnie

wczoraj przyjechał 24-70... w pierwszej chwili sie załamałem - wielki i ciężki... ale jak zrobiłem teścik na pełnej dziurze - powaliło mnie, a parę szkiełek już przećwiczyłem... JEST WIELKI... dla ciekawych numer: UU0610 z USA...
    Ech... w planach jeszcze 35L i 135L i wystarczy... no i jakiś przyszły FF
    kilka puszek, kilka szkieł z Literką i bez, hassel i mamiya

Domyślnie

Przeczytałem jeszcze raz ten wątek i dopiszę się jeszcze raz. Myślałem, że po jakimś czasie ochłodzi sie mój stosunek do 24-70. Nic z tego! Jedyne, co się stało, to przyzwyczaiłem się do ciężaru tego pancernego potwora . Mam go na korpusie 80% czasu i czuję się nieswojo, jak go zmieniam. PSa w ogóle używam mało, ale z 24-70 - wcale. Przestałem myśleć o kupowaniu stałek.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

No ja az tak nie pieje z zachywtu na temat tego szkiełka, owszem jest super jak na zooma, ostry kontrastowy itp, ale jak zapinam 85/1.8 lub 135/2 L to czar pryska, mam serie UU czyli 2006 - chyba wszystkie z tego rocznika sa oki, osobiscie znam 7 sztuk a raczej posiadaczy tych sztuk i wszystkie sa identyczne.

Pzdr.

Domyślnie

Znowu porównanie ze stałkami . Ivy, w pełni zgadzam się z tobą. 135L i 35L na MO to jakość poza dyskusją. Różni się ona od jakości elek zoomów. Ale to jest już inna metodyka fotografii. Tego trzeba chcieć. Gdyby zoomy były jak np. 28-135, na pewno korzystałbym tylko ze stałek. Na szczęście są lepsze zoomy, a do najlepszych należy 24-70. I to mnie cieszy, i to pozwala mi mieć większą frajdę z fotografii. Teoretycznie stać mnie na mały (amatorski ) systemik cyfrowego MF. Ale nie jestem masochistą. Wiesz lepiej ode mnie, co to znaczy. Czy między dobrymi obrazami choćby z 85L, a 24-70 jest aż taka przepaść? Bo w sposobie pracy IMO jest.
    http://www.pbase.com/lemonbase/image/50430150
    http://www.pbase.com/lemonbase/image/50430158

EDIT: Wzięłeś najlepsze stałki. Porównaj 24L z 24-70. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 24-11-2006 o 20:42

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

witam ponownie widzę że wątek żyje nadal swoim życiem i super!!!!
    dodam że dokupiłem do 30 gripa i problem z ciężarem 24-70 znikł - przyzwyczajenie plus znakomita poprawa ergonomii zwłaszcza przy poziomym (!!!) kadrze - podparcie na dolną część dłoni - znikły odciski na paluchach po weselisku - 13 godzin pracy - zero skutków ubocznych - tylko in plus- mocny pewny chwyt i wygoda, jak założyłem na oczepiny sigmę 18-50 to mi sprzęt jakoś do tyłu porwało...cały zestaw jest wyważony i tyle (pewnie z jedynkami jest jeszce lepiej, ale to już inna bajka)
    dodam jeszcze że na tym zakresie ogniskowych (tzn 24-70 +krop) obleciałem już kilka wesel , (sigme pożyczam jak by co ) , i w 95 % wystarcza
    pozdrawiam
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Czy między dobrymi obrazami choćby z 85L, a 24-70 jest aż taka przepaść? Bo w sposobie pracy IMO jest.
    http://www.pbase.com/lemonbase/image/50430150
    http://www.pbase.com/lemonbase/image/50430158
    Wszystko zależy od punktu odniesienia. Jeśli będziesz porównywał te miniaturki na monitorze, to różnicy nie będzie żadnej. Jeśli jednak odbijesz z tego 20x30cm, to różnica w jakości obrazu będzie jeszcze bardziej kolosalna, niż w sposobie pracy tymi szkłami.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Dodam jeszcze, ze jak bedziesz chcial w studio zrobic zdjecia packshotom, badz jakies portrety, to nawet na monitorze bedziesz widzial duza roznice.
    Znika jednak ona przy wiekszosci zastosowan typu normalna fotoreporterka, badz gdzie iso podbijasz powyzej 800.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów