Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: elka 24-70

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Prosze, prosze... jaki poliglota :wink:

ps
    no to musze uwazac
    Bardzo dużo piszesz, a niestety bardzo mało w tym treści.

Paweł, Twoje sposoby pracy i spostrzeżenia są dowodem na rozwój i poszukiwania. Oczywiście prawdą jest, że stałki zmuszają do myslenia i planowania. Niestety są też czasem idealnym sposobem na zmarnowany kadr, ale IMO to brak moich umiejętności, a nie wina stałek.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Bardzo dużo piszesz, a niestety bardzo mało w tym treści.
    Ciesze sie, ze czytasz wszystkie moje posty.
    Rozumiem, ze Ty nigdy nie komentujesz. Zawsze tylko tresciwe informacje przepelnione wiedza.
    Ok, z mojej strony EOT.

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

no widzę że wywołałem burzę w szklance wody...
    mój zachwyt nad wspomnianym zoomem wynikał z faktu, że trafiłem na dobry model, ostry itd itp, natomiast należy sie z mojej strony parę wyjaśnień:
    do niedawna dużo pracowałem na stałkach - miałem nikona fe2+24/2,8; 50 1/8; 85 1,8 - wszystkie MF (manual focus...) i wiem co znaczy stałka- świetna jakość, mały gabaryt, zresztą był to zestaw, którego bym nie zmienił jeszcze bardzo długo, gdyby nie fakt, że coraz więcej ślubów i innych komercyjnych zdjęć wykonuję, a tu cyfra jak znalazł podobnie z zoomem - wiele imprez zrobiłem tamtymi szkłami - ale trzeba było przewidzieć kiedy korpus uzbroić w dany obiektyw - na szczęście śluby są przewidywalne...
    wspomniany zoom ostrzy z moją 30 błyskawicznie - bezgłośnie, trafia w punkt - jednym słowem jest to znakomita para - narzędzie do pracy, jego niedoskonałości na pewno nie wyjdą przy typowych ślubnych formatach powiększeń.
    dla zoomów elek zmieniłem system - a mój wybór jest PRZEMYŚLANY...
    naturalnym rozwinięciem mojego zestawu będzie jasna STAŁKA 85 lub raczej 100 do studio i pleneru oraz coś szerokiego (stałka?), natomiast do reprtażu ślubnego, jeszcze raz powtórze - ten zoom uważam za najlepszu wybór.
    pozdrawiam
    CANON...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciesze sie, ze czytasz wszystkie moje posty.
    Problemy z egocentryzmem?
    Rozumiem, ze Ty nigdy nie komentujesz. Zawsze tylko tresciwe informacje przepelnione wiedza.
    Ok, z mojej strony EOT.
    Wyszukiwarka przestała działać? Przekonaj się.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    no widzę że wywołałem burzę w szklance wody...
    Nie ty.
    mój zachwyt nad wspomnianym zoomem wynikał z faktu, że trafiłem na dobry model, ostry itd itp,
    wspomniany zoom ostrzy z moją 30 błyskawicznie - bezgłośnie, trafia w punkt - jednym słowem jest to znakomita para
    Nie niszczcie tego proszę!

Coraz więcej frustracji na CB z powodu sprzętu. Ten post był rodzynkiem, m. in. dlatego nie brałem udziału w dyskusji. Był, do czasu.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

miałem nikona fe2+24/2,8; 50 1/8; 85 1,8 - wszystkie MF (manual focus...) i wiem co znaczy stałka- świetna jakość, mały gabaryt, zresztą był to zestaw, którego bym nie zmienił jeszcze bardzo długo,
    Kiedyś dywagowałem na własne potrzeby, jaki zestaw chciałbym mieć na stałę na szyi pod APX100. Wyszło mi właśnie fe2 i 50/1.8. Co prawda ja tej "legendy" nie dostrzegałem, ale było małe, fajne i dawało potrzebną jakość.

dla zoomów elek zmieniłem system - a mój wybór jest PRZEMYŚLANY...
    naturalnym rozwinięciem mojego zestawu będzie jasna STAŁKA 85 lub raczej 100 do studio i pleneru oraz coś szerokiego (stałka?), natomiast do reprtażu ślubnego, jeszcze raz powtórze - ten zoom uważam za najlepszu wybór.
    pozdrawiam
    Teraz Cię rozbawię. Do reportażu ślubnego wykombinowałem własnie ostatno 35 i 85mm. 24-70 i 70/200 będą w torbie, jakby trzeba było szerzej czy dłużej, ale pewnie wszystko da się obskoczyć dwoma stałkami a jakość zdjęć będzie się wyróżniać z tłumu.
    Do 24-70 mam jeden główny zarzut - spore przerysowania przy 24mm. Skoro sobie z nimi nie radzę, to będę się mieścił w 35mm
    Jarek

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie ty.

Nie niszczcie tego proszę!

Coraz więcej frustracji na CB z powodu sprzętu. Ten post był rodzynkiem, m. in. dlatego nie brałem udziału w dyskusji. Był, do czasu.
    dlaczego do czasu???

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Kiedyś dywagowałem na własne potrzeby, jaki zestaw chciałbym mieć na stałę na szyi pod APX100. Wyszło mi właśnie fe2 i 50/1.8. Co prawda ja tej "legendy" nie dostrzegałem, ale było małe, fajne i dawało potrzebną jakość.

Teraz Cię rozbawię. Do reportażu ślubnego wykombinowałem własnie ostatno 35 i 85mm. 24-70 i 70/200 będą w torbie, jakby trzeba było szerzej czy dłużej, ale pewnie wszystko da się obskoczyć dwoma stałkami a jakość zdjęć będzie się wyróżniać z tłumu.
    Do 24-70 mam jeden główny zarzut - spore przerysowania przy 24mm. Skoro sobie z nimi nie radzę, to będę się mieścił w 35mm
    gdy mi się znudzi to też będzie leżał w torbie pod całą masą stałek
    puki co musi zarobić na siebie, a swoją drogą masz FF czy krop???

właśnie odwiedziłem TWOJĄ stronę (nie chcę komentować - choć bardzo ok ) ale może opiszesz jakimi szkłami zrobiłeś np pierwsze 5 zdjęć z przyjęćia??? i jak je oświetliłeś???
    CANON...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

puki co musi zarobić na siebie, a swoją drogą masz FF czy krop???
    FF, zaraz będą nawet dwa.
    Ale na stronie wszystko było z cropami.
    właśnie odwiedziłem TWOJĄ stronę (nie chcę komentować - choć bardzo ok ) ale może opiszesz jakimi szkłami zrobiłeś np pierwsze 5 zdjęć z przyjęćia??? i jak je oświetliłeś???
    To się naoglądałeś staroci. Jak tylko znajdę weekend bez kotleta, to wywalam wszystkie zdjęcia ze strony i wkładam nowe. Jak oświetlam zdjęcia? Patrzę, co jest na sali, wyliczam co trzeba i albo doświetlam albo nie. Różnie bywa.
    Jarek

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

szczęściarz (2xFF), ale niektórzy widząc mój zestaw też tak o mnie mówią - w mojej okolicy i tak większość foci śluby 350 + kit + lampa wbudowana, a szczytem zazwansowania jest 18 - coś tam is 4,5-5.6.....to taka mała złośliwość
    wywalaj nowe to chętnie pooglądam, cyfry się uczę więc inspiracji wszędzie szukam
    przeczytałem cały wątek jeszcze raz - i nie sposób z większością z WAS się nie zgodzić - tendencje rozwojowe mojego zestawu opisałem nieco wyżej - zoom okołostandardowy jako wół roboczy + stałka portretowa, zgodzam się z jednym z poprzedników, że standardem można zrobić wiele na ślubie - tak też robiłem mając nikora 50, jest to moja ulubiona ogniskowa, a wymieniony zoom zawiera ją w sobie, dając jednak większą uniwersalność zwłaszcza przy jednym korpusie.
    prawda często leży po środku - dzięki WAM za wypowiedzi!!! mam nadzieję że to jeszcze nie koniec
    CANON...

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Dzięki fotkom które dostałem od kolegi Oszołoma przekonałem się do zakupu 24-70L.
    Mam go od prawie miesiąca ( seria UU ) i jestem z zakupu zadowolony. Wcześniej używałem całkiem niezłego egzemplarza Tamrona 28-75.

Moje subiektywne odczucia do 24-70L :
    - bardzo duża szczegółowość i detaliczność obrazu
    - ładny bokeh i rozmycie
    - szybki AF
    - extra kolory

Duży ciężar obiektywu mi nie przeszkadza. Nawet wydaje mi się że w połączeniu z 30D - zestaw jest nawet lepiej wyważony i bardzo dobrze trzyma się go ( mam wielkie łapska :wink: ).
    A porównania ze stałkami nie będę robił gdyż ich nie mam.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów