Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: elka 24-70

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Rozumiem to, ale moze ten wychwalajacy ceni sobie wygode
    Tyle ze dla kazdego wygoda znaczy zupelnie co innego.
    Ja raz mialem przyjemnosci uzywac pozyczonego 24-70L na slubie.
    W zaden sposob nie bylo to wygodne - za duze i za ciezkie jak na standardowe szkielko. Po kilkunastu minutach wyladowalo w torbie.
    Wole zonglerke z 50/1.4, 28/1.8, 100/2. Kazde z tych szkiel zrobi zdjecie jakiego nie zrobi 24-70, kazde z nich szybciej i pewniej ostrzy zwlaszcza niskim EV. MOzesz robic zdjecia trzymajac aparat jedna reka bo nic go nie przeciaza, a i tak nie ma czym krecic przy szkle.
    Zauwazylem ze im mniej ma sie mozliwosci do wyboru jest sie bardziej kreatywnym. Dlatego czesto lubie poczuc sie wolnym i wyskoczyc na miasto z jakims manualem z przypietym 35/2 czy 50/1.4.

Fakt ze trzeba znalesc jakis sposob na praktyczne i szybkie podmiany szkielek. U mnie sprawdzaja sie futeraly na pasku od spodni dobrane pod dane szklo. Torba i tak lezy gdzies z boku bo za bardzo krepuje ruchy. Dekielkow nie uzywam wcale, bo to dodatkowy klopot zamiast nich filtry i oslony przeciwsloneczne na stale. Wtedy naprawde bardzo szybko sie to robi.
    Drugie body bardzo pomaga szczegolnie przy zonglerce czworka.

Kazdy praktycznie zaczyna od 1 body i zooma.
    I ja rowniez kazdemu doradze taki zestaw zeby sie nie zniechecil.
    Po jakims czasie mozna stwierdzic czy to odpowiada.

Ja mam inny patent na spacer-zooma. Zoom 2.8 jest wielki, a i tak przy slabych warunkach zawsze wolalem miec cos jasniejszego.
    Skolei nosic go w trobie na wszelki wypadek jest ciezko.
    Dlatego uzywam 28-70/3.5-4.5 - naprawde zacne szkielko i mozna go normalnie uzywac przy otwartych przyslonach.
    Jak ciemno stalki, a jak jasno i duze GO nie przeszkadza zoomik - ktory jest tak maly i lekki ze zawsze znajdzie sie na niego miejsce. Nie ma USMa ale w warunkach jakich go uzywam jest on niepotrzebny.

To tyle od siebie.
    Jestem zonglerem :-) 6 stalek i 1 zoom w EOSie. 5 stalek i 0 zooma w FD.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 20-10-2006 o 12:55

Uprawnienia umieszczania postów