Ja osobiscie nie testuje 24-70 ale ostatnio znajomy kupowal 30D i pare egzeplarzy sobie poogladal... i wiesz co ? kupil tamronai jest szczesliwy bo mu troche kasy zosatlo 8) nie kazdy ma 4.5K na szklo choc Lka kusi kusi ale nie oferuje niestety niczego nadzwyczajnego
co do mojej zmiany body - to ja jestem zadowolony 40K klatek i rzadko mnie zawodzi napewno go nie sprzedam bo poprostu dobrych rzezcy sie nie sprzedaje - nie oplaca sie - predzej cos dokupie ale to tak jak juz pisze od kad kupilem 20D najwczesniej po 5 latach... taki jest plan i narazie nic mnie nie przekonuje zeby bylo inaczej...
nikt 24-70 nie porownuje do stalek - bo nie ma sensu- tylko chyba warto wiedziec co sie ewentulanie traci i zyskuje, swiadome wybory sa lepsze, lepiej sie 2 razy zastanowic niz pozniej tracic kase i nerwy biegajac do wymiany na kolejny egzeplarz...
ja ostatnio robie sobie wypady z jednym malym szkielkiem jak bym mial nosic ze soba cos wiekszego to poprostu bym nie chodzil stalke z body schowasz pod kurtke i jej nie widac a 24-70 jest dosc spore ;-) a z oslona jeszcze wieksze to tez warto wziasc pod uwage przy zakupie szkla..