Ja osobiscie nie testuje 24-70 ale ostatnio znajomy kupowal 30D i pare egzeplarzy sobie poogladal... i wiesz co ? kupil tamrona i jest szczesliwy bo mu troche kasy zosatlo 8) nie kazdy ma 4.5K na szklo choc Lka kusi kusi ale nie oferuje niestety niczego nadzwyczajnego

co do mojej zmiany body - to ja jestem zadowolony 40K klatek i rzadko mnie zawodzi napewno go nie sprzedam bo poprostu dobrych rzezcy sie nie sprzedaje - nie oplaca sie - predzej cos dokupie ale to tak jak juz pisze od kad kupilem 20D najwczesniej po 5 latach... taki jest plan i narazie nic mnie nie przekonuje zeby bylo inaczej...

nikt 24-70 nie porownuje do stalek - bo nie ma sensu - tylko chyba warto wiedziec co sie ewentulanie traci i zyskuje, swiadome wybory sa lepsze, lepiej sie 2 razy zastanowic niz pozniej tracic kase i nerwy biegajac do wymiany na kolejny egzeplarz...

ja ostatnio robie sobie wypady z jednym malym szkielkiem jak bym mial nosic ze soba cos wiekszego to poprostu bym nie chodzil stalke z body schowasz pod kurtke i jej nie widac a 24-70 jest dosc spore ;-) a z oslona jeszcze wieksze to tez warto wziasc pod uwage przy zakupie szkla..