Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: elka 24-70

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    24-70/2.8 to jest ciagle loteria
    Mniemam, ze ciagle testujesz nowe 24-70L :wink:
    A jesli tak, to zmien body, bo chyba trefne jest :wink:
    jesli naprawde nie potrzebujesz tego szkla to go nie kupuj, lepiej bedzie kupic te trzy stalki ktore wymienil oskarowy...
    albo nic nie kupowac i isc na piwo

Boze - ludzie! skad to sie wszystko bierze ??:
    Ile bzdur mozna wypisywac od ponad 2 lat na temat jakosci jednego obiektywu?
    Juz nie mowiac o beznadziejnym porownywaniu go do stalek
    A co do Tamrona... dobre szklo optycznie - ale trzymales je kiedys Jac w garsci? Nie? - to se go kup

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Ja osobiscie nie testuje 24-70 ale ostatnio znajomy kupowal 30D i pare egzeplarzy sobie poogladal... i wiesz co ? kupil tamrona i jest szczesliwy bo mu troche kasy zosatlo 8) nie kazdy ma 4.5K na szklo choc Lka kusi kusi ale nie oferuje niestety niczego nadzwyczajnego

co do mojej zmiany body - to ja jestem zadowolony 40K klatek i rzadko mnie zawodzi napewno go nie sprzedam bo poprostu dobrych rzezcy sie nie sprzedaje - nie oplaca sie - predzej cos dokupie ale to tak jak juz pisze od kad kupilem 20D najwczesniej po 5 latach... taki jest plan i narazie nic mnie nie przekonuje zeby bylo inaczej...

nikt 24-70 nie porownuje do stalek - bo nie ma sensu - tylko chyba warto wiedziec co sie ewentulanie traci i zyskuje, swiadome wybory sa lepsze, lepiej sie 2 razy zastanowic niz pozniej tracic kase i nerwy biegajac do wymiany na kolejny egzeplarz...

ja ostatnio robie sobie wypady z jednym malym szkielkiem jak bym mial nosic ze soba cos wiekszego to poprostu bym nie chodzil stalke z body schowasz pod kurtke i jej nie widac a 24-70 jest dosc spore ;-) a z oslona jeszcze wieksze to tez warto wziasc pod uwage przy zakupie szkla..

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

tak troche off topic ale wydaje mi się ze skoro jest to twój pierwszy obiektyw ( czyli jedyny ) to chyba trocheci bedzie brakowało ogniskowej ( u dołu ) zresztą zalezy co chesz focić ale wg mnie szeroki kąt minimum 28 zawsze się przyda a Ty zaczynasz od 38,4...

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

dodam od siebie ze posiadam akurat ten obiektyw i jestem z niego zadowolony , chodz przyczepiony jest do 10D, , z 5d rowniez super pracuje , jak i z 1d markiem , bo nimi sie bawilem

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    dodam od siebie ze posiadam akurat ten obiektyw i jestem z niego zadowolony , chodz przyczepiony jest do 10D, , z 5d rowniez super pracuje , jak i z 1d markiem , bo nimi sie bawilem
    A czy zawuważyłeś jakąś zasadniczą róznice w jakości zdjęc wychodzących z tych aparatów przy użyciu tego szkła ??

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    A czy zawuważyłeś jakąś zasadniczą róznice w jakości zdjęc wychodzących z tych aparatów przy użyciu tego szkła ??
    1d najlepiej i najszybciej ostrzyl
    10d troche sie gubil , szukal ostrosci , ale tylko mocnych ,ciemnych miejscach
    5 podobnie jak 1d tylko ze tu byla pelna matryca

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Juz nie mowiac o beznadziejnym porownywaniu go do stalek
    Rozwiń proszę swoją mysl. Akurat mam praktycznie wszystkie te szkła, więc o porównanie ich u mnie łatwo. Nie widzę w tym niczego beznadziejnego, a wnioski są łatwe do zauważenia nawet na wyświetlaczu aparatu (nie wspominając o dużych odbitkach).
    Jarek

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Rozwiń proszę swoją mysl.
    Rozwijam ;-)
    Chodzi o to, ze zoomy i stalki maja inne przeznaczenie.
    Chodzi rowniez o to, ze stalki zawsze beda rysowac lepiej niz zoomy.
    Chodzi tez o to, ze stalki sa mniej wygodne niz zoomy (i nie chodzi tu bynajmniej o wielkosc czy wage).
    I dlatego jesli ktos rozglada sie za zoomem, to doradzanie mu stalek i udowadnianie, ze bedzie mial lepsza jakosc NIE WSPOMINAJAC NIC O WYGODZIE UZYTKOWANIA (nieustannym przepinaniu, zasyfieniu przy tym matrycy i "gubieniu" ciekawych ujec - odnosi sie do fotoreportarzu) nie jest radą, tylko beznadziejnym przekonywaniem do swojego pogladu i konkretnego (wlasnego) typu fotografii 8)

Amen.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Mariusz ty masz jakis problem chyba z tymi stalkami ;-)

gdzie ktos nie napisze ze "sa tez stalki" ty odrazu dorabiasz do tego ideologie o jakims przkonywaniu, gubieniu ciekawych ujec zasyfieniu matrycy...

idac tym tropem wlasciwie kazdy powinieni miec kompakta z zoomem 20-300
    nie trzeba nic odpinac, nie gubi sie ujec matryca sie nie syfi , maly lekki proporcjonalnie tani - same zalety

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Mariusz ty masz jakis problem chyba z tymi stalkami ;-)
    Ok, moze i mam :wink:
    Ale w doradzaniu staram sie byc obiektywny. Znam zalety i wady zarowno jednego jak i drugiego i w zaleznosci od potrzeb pytajacego doradzam konkretne stalki badz zoomy. Dlatego znajdziesz u mnie jak polecam i to i to w zaleznosci od przeznaczenia.

ps
    Masz ponad 4000 postow. Pokaz mi zatem JEDEN, w ktorym celowo i swiadomie (z dobrych checi) doradzasz zooma, wymieniajac przy tym choc JEDNA wade stalek 8) :wink:
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 20-10-2006 o 12:07

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów