Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: elka 24-70

Mieszany widok

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie elka 24-70

witam wszystkich
    znalazłem na forum wiele "złego" na temat obiektywu 24-70/2,8L, postanowiłem jednak "zaryzykować" i zamówiłem takowy wraz z 30D.... i mam prośbę ..napiszcie proszę jak go sprawdzić... chętnie zobaczę jakieś zdjęcia dla porównania, moja prośba wynika z faktu że mam możliwość ew. wymiany na inny, ale muszę mieć "niezbite dowody winy" POMOCY:-)

to mój pirwszy dslr, pierwsza elka, i ...pierwszy post na tym forum (CANON nie pierwszy, za starych dobrych czasów miałem C A1 czy coś koło tego - FD)

ps. obiektyw i body dojadą za dwa dni (najwcześniej) więc na razie dmucham na zimne - ale odnośniki jakieś do porównania bardzo się mogą przydać
    pozdrawiam
    kusy

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Jesli obiektyw ten zostal wyprodukowany w tym roku, to o nic sie nie martw.
    To co musisz sprawdzic, to zobacz czy nie ma zadnych fizycznych uszkodzen. Mi "piszczal" pierscien ostrosci jak bardzo wolno nastawialem (wymienilem) a kolega mial odprysk/ryse na szkle od wewnatrz (tez wymienil).
    Co do zdjec, to zrob sobie kilka fotek na dworze przy f2.8 i jesli bedzie ostro - to znaczy, ze git. I nie kombunuj, bo migawki szkoda ;-)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

kupiłem sprowadzony ze stanów i wszystko gra. Nie musiałem wybierać z kilku egzemplarzy.... świetne szkło (wielkie jak krowa) ale co tam.... chcesz mieć to dźwigaj
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Kobyła
    Guest

Domyślnie 24-70

Też naczytałem się różnych rzeczy o tym szkle, ale jednak zaryzykowałem. Nie mam z tego czy z zeszłego roku, lecz starsze a jednak jest rewelacyjne. Też siedzi na 30D. Trochę tego złomu przetestowałem i IMO w tym zakresie nie ma nic lepszego.

Pozdro.
    Kobyła

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak oznaczony jest z tego roku?

Dopiero zaczyna Awatar apart
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Uu Następnie Miesiąc polecam ten wątek http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5917
    Ostatnio edytowane przez apart ; 04-09-2006 o 22:35

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

......NO DZIĘKI !!!!!
    wiecie, super że można w TYCH czasach na kogoś liczyć...
    zrobiłem wczoraj kilka sampli na innej 30-tce ze standardem 1,8 w jpg i raw będę miał ew. do czego porównać
    pocieszający też jest fakt, że nowe obiektywy ('06 ) są pewniejsze, bo gdzie jak gdzie ale w tej klasie sprzętu loteria nie powinna mieć miejsca..., zresztą dla tych szkiełek zostałem "kanonierem", ( nie mylić z kanonikiem );-) ;-) ;-) ;-)
    pozdrawiam
    ...a stopka jak widać puki co jeszcze pusta

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    ......NO DZIĘKI !!!!!
    wiecie, super że można w TYCH czasach na kogoś liczyć...
    zrobiłem wczoraj kilka sampli na innej 30-tce ze standardem 1,8 w jpg i raw będę miał ew. do czego porównać
    pocieszający też jest fakt, że nowe obiektywy ('06 ) są pewniejsze, bo gdzie jak gdzie ale w tej klasie sprzętu loteria nie powinna mieć miejsca..., zresztą dla tych szkiełek zostałem "kanonierem", ( nie mylić z kanonikiem );-) ;-) ;-) ;-)
    pozdrawiam
    ...a stopka jak widać puki co jeszcze pusta
    Gubie sie,,troche...masz juz to eLke czy jeszcze nie.... jak tak to od kogo kupiles....? Szukam kogos godnego polecenia....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

...nie nie mam jej jeszcze niestety ...:sad: napisałem przecież że stopka jeszcze pusta..
    piszę może troche chaotycznie ale rozumiecie -oczekiwanie mnie zrzera:-x właśnie się dowiedziałem ,że obiektyw dopiero piątek-poniedziałek.......(Bo na zamówienie)
    obiektyw kupuję w firmie, która jest moim dostawcą różnych dupereli (papier, filmy etc..) więc cenę mam raczej nieco niższą niż u innych , choć zbliżoną do różnych sklepów w necie, nie wiem też jaka jest ich cena dla klienta detalicznego, to co wiem to gwarancja PL, faktura no i wiadomo pewne źródło w razie czego.
    Jeżeli będę miał sposobność to porozmawiam o cenie do dalszej odsprzedaży wówczas napiszę coś więcej.
    ..a jeszcze w bielsku białej jest jeszcze taki sklep - www.eltkom.pl ceny niektórych produktów mają super (sprawdzałem body D200 - jest na półce w sklepie za 5898 !!! brutto to tak na marginesie) dobra obsługa warto sprawdzić
    pozdrawiam

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów