Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Bylo-"dlaczego dSLR" - z domieszka Nikona

kfaz
    Guest

Domyślnie Re: Dlaczego dSLR?

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie wysilaj sie. Ja mam takie podejscie ze kazdy wybiera system dla siebie a nie ze D70 na pewno lepszy czy 10D na pewno lepszy czy 300D na pewno lepszy. Tak wiec jakakolwiek twoja odpowiedz po prostu mnie nie wzruszy, a najprowdopodobniej zostanie zignorowana 8)
    skoro masz takie podejscie to czemu tak zaciekle bronisz Canona ?
    Trzeba bylo od razu olac mojego posta i sie nie trudzic :-p

BTW
    co do USB to sam chyba przyznales, ze najlepiej jest kupic czytnik i zapomniec o USB wbudowanym w 300D
    Faktem jest, ze w moim 300D USB dziala ale tak jakby chcialo a nie moglo w zwiazku z czym jest dla mnie bezuzyteczne.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Dlaczego dSLR?

Cytat Zamieszczone przez kfaz
    skoro masz takie podejscie to czemu tak zaciekle bronisz Canona
    Nie zaciekle, tylko uznalem twoje zarzuty wobec 300D za nieadekwatne, tak samo zalety D70. Moge?
    Bardziej zaciekle wyglada twoje wychwalanie D70 tak slabymi argumentami jakie podales i jakie ja podkreslilem 8) .
    Lepiej zajmij sie robieniem zdjec niz glaskaniem Nikosia .

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I to moim zdaniem jest jedyna naprawdę widoczna przewaga Nikona.
    Racja, tylko ciekaw jestem ilu z nich potrafi zrobic pomiar strefowy przy pomocy tego spota, bo zmierzenie ekspozycji w punkcie przy duzym kontrascie obiektu lub oswietlenia (przy malym kontrascie spot nie potrzebny) przynosi z reguly wiecej szkody niz pozytku (sorry za pisownie, ale nie mam dzis polskich czcionek)

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Warszawa

Domyślnie OT

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    (sorry za pisownie, ale nie mam dzis polskich czcionek)
    No patrz... a ja w swoich ponad 3 tys postow nie uzywam polskich czcionek i jakos nikt nie zauwazyl

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: OT

No patrz... a ja w swoich ponad 3 tys postow nie uzywam polskich czcionek i jakos nikt nie zauwazyl
    Zauważyli i to od dawna :wink:
    Ciekaw jestem jak się uporasz z ew. problemem jeśli przyjdzie Ci napisać kiedyś, że robisz komuś łaskę ???

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Ciekaw jestem jak się uporasz z ew. problemem jeśli przyjdzie Ci napisać kiedyś, że robisz komuś łaskę ???
    W wyjatkowych sytuacjach gdy brak polskich liter moglby spowodowac zbyt duze niezrozumienie to uzywam ich jednak - i to pewnie rowniez zauwazyles tylko tak sobie dowcipnie probujesz dywagowac :P

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

W wyjatkowych sytuacjach gdy brak polskich liter moglby spowodowac zbyt duze niezrozumienie to uzywam ich jednak
    No to jesteś niekonsekwentny Albo uprawiasz tą niezrozumiałą dla mnie manierę, która rzekomo odróżnia informatyków od pozostałej 'hołoty', albo nie!

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

"robie komus dobrze..."
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    W wyjatkowych sytuacjach gdy brak polskich liter moglby spowodowac zbyt duze niezrozumienie to uzywam ich jednak
    No to jesteś niekonsekwentny Albo uprawiasz tą niezrozumiałą dla mnie manierę, która rzekomo odróżnia informatyków od pozostałej 'hołoty', albo nie!
    Marudzisz. Dla mnie nie ma tylko czarne i biale. Sa tez odcienie szarosci.
    Gdy pisze normalnie, pelnym ciagiem itp to nie chce mi sie ciagle zastanawiac sie nad wciskaniem klawisza alt, zreszta mam takie nawyki po wielu latach ircowania, gdy jeszcze nie bylo klientow irca obslugujacych polskie znaki.
    Ale jednoczesnie - chce byc dobrze zrozumiany i uwazam na to co pisze - dlatego gdy jest taka potrzeba to precyzyjniej pisze niektore slowa, wlasnie z polskimi literami - by byc prawidlowo zrozumianym - i to sa wlasnie odcienie szarosci i nikt mi tu nie bedzie nakazywal : "albo piszesz w 100% bez polskich liter albo w 100% z nimi" - to tylko moj wybor, moj styl w jakim chce pisac, a styl mam: polaczenie wygody ze zrozumieniem :P

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów