Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Bylo-"dlaczego dSLR" - z domieszka Nikona

kfaz
    Guest

Domyślnie Re: Dlaczego dSLR?

Cytat Zamieszczone przez nomad
    Witam,
    1. mam maly dylemat... czy warto kupic lustrzanke cyfrowa?

2. moj wybor padl na EOS 300D KIT i w pozniejszym czasie lepszy obiektyw.

3. Jestem zwyklym uzytkownikiem lubiacym fotografowac, nie mam aspiracji do robienia zdjec artystycznych ale zalezy mi na jakosci.
    1. TAK jesli nie przeszkadza Ci jej rozmiar :0

2. Ja bym polecal D70, pieniadze niewiele wieksze a aparat duzo przyjemniejszy

3. Jesli zalezy Ci na jakosci to strzelaj w lustrzanke i zapomnij o szumach z kompaktow.

Ja wyznaje zasade, ze jesli Cie stac na dobry aparat to lepiej zebys to Ty ograniczal aparat niz aparat ma ograniczac Ciebie

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kfaz
    2. Ja bym polecal D70
    Polecasz D70 na forum użytkowników aparatów marki Canon
    Wydaje się to trochę nie na miejscu
    A można wiedzieć dlaczego nie polecasz 10D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    2. Ja bym polecal D70
    Zapewne kolejny Nikoniarz szpieguje nas tu

kfaz
    Guest

No tak zapomnialem, ze Canon to jedyna sluszna marka i nie mozna zdradzac religii

A dlaczgo nie polecam D10?? Bo nie mialem go w reku wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec o tym aparacie. Nikonen sie troche bawilem i dla mnie jest przyjemniejszy od 300D o ktorym byla dyskusja.

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

No tak zapomnialem, ze Canon to jedyna sluszna marka i nie mozna zdradzac religii

A dlaczgo nie polecam D10?? Bo nie mialem go w reku wiec ciezko mi cokolwiek powiedziec o tym aparacie. Nikonen sie troche bawilem i dla mnie jest przyjemniejszy od 300D o ktorym byla dyskusja.
    Odpowiedź prowokacyjna i nic nie wnosząca.
    Skoro już polecasz D70 człowiekowi, który rozpoczynając ten wątek napisał o przyzwyczajeniu do marki Canon, i robisz to na forum użytkowników aparatów Canon, to powienieneś bardziej się postarać i spróbować mocniej uzasadnić swoją rekomendację. Stwierdzenie, że D70 jest przyjemniejszy to wybacz, ale trochę za mało - zbyt subiektywne. Twój tekst byłby zapewne wystarczający na forum dyskusyjnym użytkowników NIKONA ale wydaje mi się, że tutaj nie.
    Nie wątpię, że sprzęt Nikona jest świetny i dlatego uważam, że gdybyś rozwinął swoją wypowiedź to byłoby to z korzyścią również dla tych, którzy wciąż mają dylemat typu "co wybrać" i czytają różne fora.

kfaz
    Guest

Twój tekst byłby zapewne wystarczający na forum dyskusyjnym użytkowników NIKONA ale wydaje mi się, że tutaj nie.
    Nie wątpię, że sprzęt Nikona jest świetny i dlatego uważam, że gdybyś rozwinął swoją wypowiedź to byłoby to z korzyścią również dla tych, którzy wciąż mają dylemat typu "co wybrać" i czytają różne fora.
    Teraz Ty prowokujesz ;-)
    Co ma Nikon czego nie ma 300D?
    -zmianie sposobu pomiaru swiatla
    -dzialajace USB
    -porzadna obudowe (chociaz 300D tez da sie przezyc, nie wiem jak jest ze szczelnoscia Nikona)
    -mniejszy crop (aczkolwiek nieznacznie)
    -synchronizacje z krotkimi czasami lamp

Miasto
    Warszawa

300D ma matrycowy i obszarowy (pod *) - zupelnie wystarczaja w sprzecie wycelowanym w taka a nie nna grupe odbiorcow. D70 ma za to punktowy.
    -dzialajace USB
    Jak ci port USB w 300D nie dzialal to do serwisu a nie inne body kupujesz . Pierwsze slysze by cos z USB w 300D nie dzialalo.
    -porzadna obudowe (chociaz 300D tez da sie przezyc, nie wiem jak jest ze szczelnoscia Nikona)
    Wrzuc do wody to sie przekonasz
    -mniejszy crop (aczkolwiek nieznacznie)
    Argument na poziomie "a D70 to ma moooreeee"
    -synchronizacje z krotkimi czasami lamp
    300D tez ma. Tylko czas synchronizacji inny. A teraz podaj przyklady kiedy ta roznica w czasie synchronizacji jest bardzo znaczaca?
    Argument na poziomie "a migawka elektroniczna w D70 przejawia bloooooomiiing" .

Ogolnie... argumenty bez sensu - czepianie sie *******ek, detali w budowie czy specyfikacjach. Kazdy wybierze dla siebie cos odpowiedniego i zadna *******ka nie zmieni faktu ze sa to sprzety tej samej klasy jesli do 300D wgra sie hak firmware.
    Ale dorzuce tu konkurenta - 10D uzywany bywa tanszy niz D70. A jest (wg mnie) lepszy.
    Poza tym ... przerzuce zaraz kilka ostatnich postow do innego podforum, bo robimy tu mini wojenke systemowa a to nie temat podforum Canon dSLR

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    300D ma matrycowy i obszarowy (pod *) - zupelnie wystarczaja w sprzecie wycelowanym w taka a nie nna grupe odbiorcow. D70 ma za to punktowy.
    I to moim zdaniem jest jedyna naprawdę widoczna przewaga Nikona. Niestety, Canon politykę ma jaką ma... Ale hmm.. doczekaliśmy się sensora krzyżowego w 20D, to może kiedyś i spota się doczekamy w "jednocyfrowym" body? ;-)

[ Dodano: 25-11-2004, 12:29 ]
    (..)
    Ooo, nie dość że nikoniarz, to jeszcze makjuzer ;-)

kfaz
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ogolnie... argumenty bez sensu - czepianie sie *******ek, detali w budowie czy specyfikacjach. Kazdy wybierze dla siebie cos odpowiedniego i zadna *******ka nie zmieni faktu ze sa to sprzety tej samej klasy jesli do 300D wgra sie hak firmware.
    Ale dorzuce tu konkurenta - 10D uzywany bywa tanszy niz D70. A jest (wg mnie) lepszy.
    Poza tym ... przerzuce zaraz kilka ostatnich postow do innego podforum, bo robimy tu mini wojenke systemowa a to nie temat podforum Canon dSLR
    Na moim laptopie czeka przygotowana odpowiedz na Twojego posta ale uniwerek am problem z bezprzewodowka i nie mam jak wyslac

[ Dodano: 30-11-2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez muflon
    (..)
    Ooo, nie dość że nikoniarz, to jeszcze makjuzer ;-)
    Akurat teraz 300D trzaskam :-P ale F90X lepiej w moim reku lezal ;-)

Niestety dzisiaj szkola z padnieta bezprzewodowka zmusza mnie do uzywania Windows chyba pora przejsc sie po uniwerku i znalesc jakiegos Solarisa

Miasto
    Warszawa

Na moim laptopie czeka przygotowana odpowiedz na Twojego posta ale uniwerek am problem z bezprzewodowka i nie mam jak wyslac
    Nie wysilaj sie. Ja mam takie podejscie ze kazdy wybiera system dla siebie a nie ze D70 na pewno lepszy czy 10D na pewno lepszy czy 300D na pewno lepszy. Tak wiec jakakolwiek twoja odpowiedz po prostu mnie nie wzruszy, a najprowdopodobniej zostanie zignorowana 8)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów