Jester - ja używam w samochodzie taśm magnetofonowychnie mam CD, ani mp3
Jester - ja używam w samochodzie taśm magnetofonowychnie mam CD, ani mp3
Ja uzywam tego w domu, muzyki slucham z winyli tak jak to robilem 15-20 lat temu... Fotki kiedy tylko moge robie obiektywami sprzed 20-50 lat. Chyba jestem sentymentalny...
![]()
Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl
Velvia ma dużo gorsze "możliwości tonalne" niż najtańsza lustrzanka cyfrowa - pod tym względem to kiepski film, chyba najgorszy z dostępnych slajdów (to samo dotyczy wierności reprodukowanych barw). A mimo to do pewnych - na szczęście bardzo popularnych - zastosowań (no bo KAŻDY lubi fotografować widoczki) ten film jest zwyczajnie bezkonkurencyjny. Mało tego - jest wzorcem, który próbuje z kiepskim skutkiem zaadaptować foto cyfrowa (vide różne pluginy velvish style)
Więc jeżeli slajd zniknie - to na pewno nie z powodów, które podałeś. O ile w ogóle zniknie...
J
P 206, ale nie wazne, bo w maluchu potrafia miec lepszy sprzet audio niz w wielu nowych samochodach. Co do optyki to moj najmlodszy obiektyw jest z '86 roku. Stare, ale jare.
Ja tez nie. Moi znajomi kupuja XTRe kartonami. Ja w sezonie w miesiacu przelatuje ze 40 rolek. A Fuji to u mnie podstawa Pro 400H, Reala, XTRa400.
Nie chce robic na cyfrze, bo boje sie ze duzo czasu trzeba poswiecic na to aby miec podobna odbitke. Crop 1,6x nie jest dla mnie, a 5D jeszcze tak nie staniał.