Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: wytryzmalosc ef 50 mm 1,8 (ver.2)

Domyślnie

respect dla tak pewnej reki w ostrzeniu ja jednak mysle o komercyjnym wykorzystaniu szkla do slubow wiec dla mnie af to podstawa i zastanawiam sie nad kupnem tego szkla glownie na plenery ktore w tym okresie trobi sie w coraz gorszych warunkach oswietleniowych. i z racji funduszy zastanawiam sie nad tym plastikiem

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez electron Zobacz posta
    respect dla tak pewnej reki w ostrzeniu ja jednak mysle o komercyjnym wykorzystaniu szkla do slubow wiec dla mnie af to podstawa i zastanawiam sie nad kupnem tego szkla glownie na plenery ktore w tym okresie trobi sie w coraz gorszych warunkach oswietleniowych. i z racji funduszy zastanawiam sie nad tym plastikiem
    robilem 50/1.8 sporo zdjec dziecka w swietle zastanym. jak za ta cene to znosny obiektyw. przy wspomaganiu lampa ostrzy niezle (zdarzalo mu sie lekko rozminac), szybkosc raczej wystarcza na pedraka (mlodzi raczej szybsi nie beda). jak nie masz wyboru to bierz. plastikowosc nie jest wielkim problemem w takich warunkach.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Hmm mimo wszystko ta 50ka daje calkiem przyjemne rezultaty w przypadku gdy nie stac na cos jasniejszego niz kit.
    Wylecial mi kilka razy z wysokosci 30-40cm i nadal zyje.. choc za pierwszym razem myslalem ze zawalu dostane bo bylo to przed slubem brata..
    AF glosny, strasznie irytuje jak nie moze znalesc punktu ostrosci, co zdarza sie przy malej ilosci swiatla.. ale nie tylko..

Ale i tak lepszego sie nie znajdzie za ta kase.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    Panowie, nie narzekajcie, czego oczekiwac od szkla, ktore mozna kupic za 299 pln?!
    za 299 złotycj można kupić 35mm zeświatłem 2 z mocowaniem FD.... nawet nie ma porównania.... ten obiektyw powinien kosztować 100 złotych nie więcej
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    za 299 złotycj można kupić 35mm zeświatłem 2 z mocowaniem FD.... nawet nie ma porównania.... ten obiektyw powinien kosztować 100 złotych nie więcej
    tak i przypnij sobie ten obiektyw przez przejsciowke ze szkielkiem ktore zdegraduje obrazek, to faktycznie najeczny bedzie obraz... softfocus

Domyślnie

Powiem tylko, że jak go sprzedałem to mi ulżyło.
    Niestety musiałem dołożyć 1000 pln do 1.4 który jest super.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Obiektyw wbrew pozorom jest calkiem wytrzymaly. Wprawdzie zbiera kurz do srodka jak odkurzacz ale taka juz jego uroda.

Co do jakosci to prawda jest taka ze ma swoje wady i zalety przy czym im dluzej czlowiek go uzywa tym wiecej wychodzi wad Z af jednak w przypadku canona nie ma alternatywy wiec pomimo glosow przeciw uwazam ze za te pieniadze nie ma co narzekac.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

u mnie srednio na 10strzałów AF 2-3x sie rozminie, raz na gwarancji oddałem do serwisu bo przy f 2.2 wyskakiwał err 99 i ostatnio znów raz mi sie to zdarzyło- poza tym nie narzekam bo za take kase...:-P

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

ja tu widze jakis nowy trend, ze skrajnosci w skrajnosc, wczesniej byly prawie same plusy
    Canon 30D

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat Zobacz posta
    ja tu widze jakis nowy trend, ze skrajnosci w skrajnosc, wczesniej byly prawie same plusy
    Tamron 28-75 też się jakoś ostatnio popsuł

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów