Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: problemy z 5Dead

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam.

A mnie w tym wątku zastanawiają te ogromne cytowane liczby. Tak na marginesie licząc i biorąc te 13000 klatek w 3 tygodnie otrzymujemy liczbę 36 godzin by wszystkie te zdjęcia obejrzeć poświęcając każdemu 10 sekund, jeszcze więcej czasu bo 108 h gdybyśmy naszym spojrzeniem zaszczycili każdą klatkę przez 30s. A teraz policzmy wersję "hardcorową", czyli załóżmy że wszystkie 13000 klatek to RAW i każdą obrabiamy 5 minut (no powiedzmy, że mamy wprawę i szybko nam idzie ) Wychodzi 45 dni ciągłej obróbki.
    Powoli zaczynam rozumieć określenie "pstrykanie"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DigiFoto Zobacz posta
    A mnie w tym wątku zastanawiają te ogromne cytowane liczby.

A mnie zastanawia czemu ludzie pisza bez czytania?
    W trzecim poscie tego watku masz wyjasnione skad ta ilosc i jestem sklonny uwierzyc ze porzadniejsza impreza to moze byc spokojnie 2-3 tys fotek.
    Nigdzie nie jest rowniez napisane ze wszystkie poszly do obrobki... to sa tylko uderzenia migawki wyliczone.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czytają, czytają - bez obaw Ok - może być nawet więcej "uderzeń migawki" i tego nikt nie neguje. Mnie tylko zastanawia całkiem co innego. 2-3 tysiące fotek! Nikogo to w żaden sposób nie dziwi? Zawsze tyle trzeba pstryknąć żeby coś sensownego wywieźć z jakiejs imprezy? Kto to potem ogląda? Taki widać jest ten ciężki kawał chleba profi. Swoją drogą to dobrze, że użytkownicy chcą pstrykać po parę tysięcy fotek dziennie bo przynajmniej inżynierowie od sprzętu mają się nad czym głowić by się migawki nie rozpadały. Pozdrawiam i sorry za odejście od głównego tematu.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mariusz,
    jeśli chodzi o gripy to Canon ma w tej kwestii nieco problemów. Szeroko jest znany temat problemów przy współpracy z niektórymi zamiennikami, oraz spaprane koszyczki na paluszki, które wymieniali na nowe (kolor złoty). Kiedy piszesz, że masz gripa, cztery baterie i aparat raz pokazuje naładowane, raz rozładowane itp, to ja stawiam na gripa, lub od razu akumulatory - nie aparat.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Dla mnie to ewidentna podpucha. Trochę kiepsko skrojona, bo chyba za dużo tych strasznych minusów i ogromnych cyuferek na raz

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

2-3 tysie fotek z imprezy, chyba bym umarł jakbym miał dla klienta coś wybrać z takiej ilości, u mnie na ogół z 5-6h pracy jest max 600 fotek i potem ponad połowa do kosza
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Zablokowany

Domyślnie

mialem d 30 a potem d 60, oba z gripami i mialem czasem podobne klopoty, musialem odkrecic grip, przeczyscic styki i po zapakowaniu spowrotem wszystko gralo... do nastepnego razu :-) klopoty bywaly kiedy duzo focilem np podczas sesji studyjnycch, imprez, reportazy aparaciki sie troche rozgrzewaly i byc moze na powierzchni stykow zachodzily jakies reakcje chemiczne uniemzliwiajace dluzsze i forsowne uzytkowanie. Czasem tez mialem problem z dzialaniem obiektywow, ale po przeczyszczeniu stykow wszystko bylo ok. Uzywam stalek to moze dlatego tak sie dzialo, ze czesto zmienialem szkla i czasem przejechalem spoconymi paluchami po stykach. D 60-sitke mialem w iraku i ani razu mnie nie zawiodla pomimo gorca (47 stopni!!!) staralem sie tylko nie zmieniac obiektywow zbyt czesto. Ta niezawodnosc w tych warunkach to byc moze wplyw bardzo suchego powietrza? Od poltora roku pracuje Ds-m mk II i nigdy cos takie sie nie stalo. Co do ilosci fot w pare tygodni zrobionych przez kolege nie mam zastrzezen. Czasem robie w tygodniu dwie sesje modowe, i to daje jakies 4 tys. zdjec. Ktos tu juz sugerowal koledze sprzet profesjonalny, wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie o ile oczywiscie kolega ma duzo roboty i sprzet sie zwroci i zarobi na siebie, kolege i nastepna puszke za jakies 3 lata :-) pzdr r

Domyślnie

Mariusza znam od kilku lat, i jak coś mówi to tak jest na 100%.
    Co do Canon EOS-1Ds Mark II to w zeszłym miesiącu znajomej padł po 16 000 klatek i zaraz po skończeniu się gwarancji, więc raczej nie ma sprzętów które nie padają.
    Pech dopada ludzi od czasu do czasu.
    A co do doświetlania lampą, znajomy który robi od lat tylko na Nikonach narzekał przede wszystkim na ten feler ( że pomiar TTL nie trafia ) i wszystko ma za ciemne albo przepalone.
    I dopiero jak się przesiadł na D2X to był w miarę zadowolony, lecz i tak wspomina doskonały pomiar z analogów.

Domyślnie

Pozwolę sobie na małego offtopa żeby nie zakładac nowego wątku.

Jaka jest średnia żywotność body przy takiej ekspolatacji? Nie jakiegoś konkretnego modelu ale ile? - 6 m-cy , rok
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Zablokowany

Domyślnie

bartosz,
    no wez ty mnie nie strasz :-) toz ta pucha to moj jedyny zywiciel, kupilem go w kraju zeby sobie odliczyc vat, ale dlugo sie zastanawialem, czy nie nabyc w stanach, bo tam za drobna oplata przedluzaja gwarancje na 3 lata,
    bartosz, a co tam padlo w puszce u twojej kolezanki?
    joshua,
    uzywalem d 60 ze 2 lata (nie poszedlem na 10d i 20d) bo szykowalem kase na Ds-a, a robie sporo fot i sprzedalem pudelko w bardzo dobrym jeszcze stanie i co dziwne nie wymienialem w tym czasie migawaki podczas gdy jeden moj kolo w 10d wymienil dwa razy, to chyba zalezy od egzemplarza, to jest chyba jak z telewizorami, u jednego gra 10 lat a u innego po 2 cos padnie na amen, ja mam tylko nadzieje ze na dobra puche trwfilem, tfu, tfu

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów