Jedno mogę odradzić - statywy z elfo.
Najbardziej badziewnw statywy na rynku!
Czajnickie też się sypią.
Jak statyw to raczej manfrotto.
Jedno mogę odradzić - statywy z elfo.
Najbardziej badziewnw statywy na rynku!
Czajnickie też się sypią.
Jak statyw to raczej manfrotto.
czy to naprawde, az taka duza wada z ta regulacja?(pytam, bez zlosliwosci, chce sie dowiedziec) elfo mobilighty maja tylko 3 przeslony i regulowane skokowo. wprawdzie quant ma juz piec przeslon, regulowane plynnie, ale czy w praktyce to duzo lepiej? i jeszcze co do mocy lampy: naprowadzcie mnie czy dobrze rozumie. Lampa 600Ws, blyskajaca z moca 1/8 to tak jak lamapa 75Ws blyskajaca z pelana moca?
Praktycznie wszystko zalezy od tego co fotografujesz. Czasami lampe trzeba przystawic dosyc blisko, wiec wiekszy zasieg regulacji jest bardzo wskazany.Zamieszczone przez beachcomber
Tak.Zamieszczone przez beachcomber
...
Używam dwóch lamp QUANT 500 z softboxami 60x130, 500x90, 75x75.
Wielokrotnie używałem pełnej mocy (przynajmniej jednej lampy). Wniosek: nie kupuj nic słabszego.
Zakres regulacji : zawsze za mały - czesto w określonej przestrzeni nie ma jak odsunąć lampy.
Często przewożę lampy. Kupiłem z Funsports futerał na statywy. Mieści dwa AST-4 oraz jeden W-802, dwie parasolki i uchwyt do blendy.
Miałem wcześniej softboxy z Funsports: te z ELFO składam i rozkładam kilka razy szybciej.
Pozdrawiam
Wiesiek
czyli sofboxy z funsports pasuja bez problemu do lamp elfo quant? wiem, ze powinienem pytac u zrodla, ale oni nie wiedza... jak sie miewa tak ogolnie wspolpraca quantow z softami od funsportsa? cholera, co 10 min zmieniam zdanienowa koncepcja: lampy quant i cala reszta (statywy, softy, itp) od chinczykow...
jest jeszcze taka,że do quantów możesz zainstalować żarówkę modelującą o max mocy 250 W, a do mobilight tylko 100 W.