Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Wiadomość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Jak mam za coś zapłacić 1600pln, a płacę 1000pln, to jak można mówić, że się nie opłaca
    Jak mam zaplacic za cos 1000 zlotych, a place 600, to jak mozna mowic, ze sie oplaca

tak szybko wyszukane w sklepie, w ktorym robilem pare razy zakupy: 300d kit http://www.digitalfotoclub.com/sc/pr...p?id=964588990

Lampa 420ex w tym samym sklepie to wydatek 174 dolary przed rabatem (ok 555 zlotyc) i minus 15 dolarow po rabacie (czyli 500 zlotych).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Absolut a jak uniknales cla i podatku? Farta miales ze nie przetrzepali przesylki czy ktos ci przywiozl?
    Jak to jakas tajemnica to napisz na prvia wszystkim chetnym - by kazdy mogl bez obawy o doplaty celno-skarbowe zamawiac ze sklepu w USA .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja kiedyś zamawiałem na Amazonie brytyjsim płyty i zdażało się, że celnicy przysyłali wezwanie. Jednak, gdy nie stawialem się mieli obowiązek odesłać przesyłkę do nadawcy. Ja w tym czasie zgłaszałem się do amazonu, że przesyłka nie doszła, a oni wysyłali jeszcze raz Chyba robiłem tak dwa razy, skutkowało.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ja kiedyś zamawiałem na Amazonie brytyjsim płyty i zdażało się, że celnicy przysyłali wezwanie. Jednak, gdy nie stawialem się mieli obowiązek odesłać przesyłkę do nadawcy...
    Też raz jeden zastosowałem ten patent, ale w trochę innych okolicznościach. Zakup był bowiem na większą kwotę. 'Woziłem' się z urzędem celnym około miesiąca. Ponieważ najnormalniej nie stać mnie było na zapłacenie cła, więc zaordynowałem sobie, aby odesłali przesyłkę do nadawcy, którym była pewna firma kurierska. Dopiero wówczas przysłowiowa rura celnikom zmiękła :wink:

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ciekawe, znaczy co zrobili? Przepuścili bez cła? W moim przypadku na kwicie było napisane, że jesli nie zgłoszę się w ciągu 2tyg. to odeślą. Po miesiącu przysłali mi kolejną informację, że wciąż czeka Własnych postanowień nie wykonują... Cieżkie życie w socjalizmie...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ciekawe, znaczy co zrobili? Przepuścili bez cła?
    Tak, no bo ja się przecież odwoływałem
    Cieżkie życie w socjalizmie...
    Tu się zdziwisz, bo to było w styczniu, czy w lutym tego roku.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cieżkie życie w socjalizmie...
    Tu się zdziwisz, bo to było w styczniu, czy w lutym tego roku.
    Właśnie się nie zdziwię. To miałem na myśli.

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Vitez: Albo przywozilem sam albo prosilem kogos o przywiezienie. Zamowilem tylko raz ale jakas *******ke. Cla i vatu nie doliczyli mi.

ale tak jak wspomnialem w swoim pierwszym poscie nie zawsze ma sie ten komfort co by zza wielkiej wody moc cos sciagnac wiec wtedy TIP jest znosnym rozwiazaniem.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    Vitez: Albo przywozilem sam albo prosilem kogos o przywiezienie. Zamowilem tylko raz ale jakas *******ke. Cla i vatu nie doliczyli mi.
    Zdaje się, że formalnie wolno przyjeżdżającemu z USA przywieźć ze sobą 'upominki' nie podlegające ocleniu na kwotę 55 €

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez absolut
    Zdaje się, że formalnie wolno przyjeżdżającemu z USA przywieźć ze sobą 'upominki' nie podlegające ocleniu na kwotę 55 €
    watpie - znaczyloby to bowiem ze nie mozna sobie nawet koszuli kupic bez placenia cla. A nawet jesli to przeciez nie zglaszasz, ze przywiozles elke za 1400 dolcow tylko ja wwozisz do kraju. Co innego jakby 10 takich L-ek znalezli ale to juz inna bajka.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów