Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Wiadomość

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absolut
    Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Zdaje się, że formalnie wolno przyjeżdżającemu z USA przywieźć ze sobą 'upominki' nie podlegające ocleniu na kwotę 55 €
    watpie - znaczyloby to bowiem ze nie mozna sobie nawet koszuli kupic bez placenia cla.
    Przecież napisałem o upominkach, czyli przedmiotach nie dla użytku własnego!

Domyślnie

ja tam dla uzytku wlasnego przywozilem po 4 obiektywy i 3 aparaty jako 'upominki' i spoko bylo.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ciekawe, czym różni się w wyglądzie aparat do użytku własnego i cudzego. Może celnicy mają jakieś specjalne maszynki, którymi prześwietlają mózgi i sprawdzają na co nam ten aparat...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez absolut
    Vitez: Albo przywozilem sam albo prosilem kogos o przywiezienie. Zamowilem tylko raz ale jakas *******ke. Cla i vatu nie doliczyli mi.
    Zdaje się, że formalnie wolno przyjeżdżającemu z USA przywieźć ze sobą 'upominki' nie podlegające ocleniu na kwotę 55 €
    'Upominki' to sie w bagazu wozi. A sprzet foto w tobir foto na ramieniu jako bagaz podreczny turysty. A torbie foto to juz dobrze wiesz ile obiektywow moze sie zmiescic. Byle byly rozpakowane i troszke rozruszane .
    A pudelka, dokumenty itp poczta na swoj adres domowy z USA nadajesz - papierow nie ocla przeciez 8) .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów