Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Canon 30D i gorąca stopka

Pierrefr
    Guest

Domyślnie Canon 30D i gorąca stopka

Chciałbym poruszyć sprawę banalną, lecz nie obojetną z punktu widzenia estetyki. W moim Canonie 30D, pod wpływem używania lampy błyskowej wsuwanej w sanki gorącej stopki, zaczyna wycierać się czarny lakier, którym pokryte są sanki. Lakier okazał sie w tym aparacie wyjątkowo nietrwały. Oczywiście, nie ma to żadnego wpływu na funkcjonowanie aparatu i lampy, lecz nie wyglada to ładnie i mnie denerwuje, tym bardziej, że aparat jest nowy. W moim drugim aparacie Canon 30V, pomimo, że jest starszy, nie ma nawet najmniejszego śladu wytarcia lakieru na sankach. Być może macie podobne spostrzeżenia i znaleźliscie sposób na trwałe zaretuszowanie na czarno tych miejsc? Spróbowałem kilku sposbów pozbycia się srebnych prześwitów na sankach, ale każdy z nich okazuje się nietrwały.
    Ostatnio edytowane przez Pierrefr ; 02-09-2006 o 12:31

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Niestety tak się dzieje na każdym aparacie także moim, i również mnie to strasznie irytuje, bo przez tą nietrwałą farbę staram się jak najostrożniej zakładać i ściągać flesz, a także robić to jak najrzadziej ale i tak pojawiają mi się srebrne plamy.

PS: nie zakładaj dwa razy tego samego wątku.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Najlepiej zetrzeć farbę do zera. Wtedy będzie wyglądało jak srebrne fabrycznie i nie będzie tak wkurzać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Najlepiej zetrzeć farbę do zera. Wtedy będzie wyglądało jak srebrne fabrycznie i nie będzie tak wkurzać
    Polac mu dobrze mowi

Co do farby to od 350 do 1D tak jest ,wiec jak mowia ten typ tak ma !!!
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Polac mu dobrze mowi

Miało być trochę inaczej, ale stwierdziłem, że ostatnio zbyt dużo przeklinam na forum Olejcie tą farbę. Żeby nie było widać odprysków, nalepiej całą ją zetrzeć i finito.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że na to najlepsze będą ziółka na uspokojenie
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja jeszcze nie kupiłem (myśle że w przyszłym tyg.) a już mnie to wkurza. a może ma jakies inne zalety??

Pierrefr
    Guest

Domyślnie

Widzę, że poruszyłem sprawę błachą ale jednak irytującą. Rada typu ziółka na uspokojenie bardzo mi się spodobała ponieważ obojętne podejście do sprawy startej farby na gorącej stopce jest jak najbardziej rozsądne. I prawdopodobnie innego rozwiązania nie ma.

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Canon tak nie może? nie byłony ziółek ani stresu.

Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pierrefr
    Guest

Domyślnie

Czyli co powinien Canon? Znaleść jakieś rozwiązanie?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów