nic tylko i aż światło przy tego typu zdjęciach to jest najważniejsze
nic tylko i aż światło przy tego typu zdjęciach to jest najważniejsze
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971
Nie wiem jaki masz aparat ale jesli coś na cropie to nie bedziesz miał wcale tak szeroko z 16-35 jak chcesz mieć szeroko i jasno to pomysl o TOKINIE 11-16 2.8 bardzo fajne szkłoA co z c16-35? Jasne ze szkala canona smigaja z puszka canona bez zarzutu ale czy napewno 16mm bedzie wystarczajaco szeroko? Biorac pod uwage wspominanego nie jeden raz tamrona 17-50 canon raczej wypada duzo lepiej ale nie mialem w reku nie uzywalem nigdy jednego ani drugiego i jestem ciekawy opinii
no i wlasnie jedna opinia ze swiatlo druga opinia ze 16 to na cropie wcale nie tak szeroko
jeszcze raz powiem ze nie mialem ani jednego ani drugiego w reku ale bede musial chyba pojechac do jakiegos lepiej zaopatrzonego sklepu i sam sprawdzic co i z czym
w tokine nie chce sie pchac
w tym momencie jak dla mnie najsesowniejszym rozwiazaniem bylo by albo c16-35 albo s10-20 f/3,5 i ciagle nie wiem :/
A ja jednak polecam wziąść ci pod uwage ta tokine,pewnie nie miałeś do czynienia ze szkłami tej formy ale to pancerny sprzęt i właśnie model 11-16 taki jest a do reportażu ślubnego bedzie jak znalazl przy szerszych kadrach w kościele i w czasie przyjecia a plus napewno dodatkowo za światlo 2.8
z tokina boje sie o AF
w tamronie czasami potrafi nie trafic a na slubie nie mozna sobie na to pozwolic
teraz to juz mi calkowicie namieszaliscie jak mialem mniej wiecej poukladany swiat to teraz juz jest jeden wielki chaos
wiem ze czasami nie da sie prosto nakierowac
pytanie jest takie: wedlug was najlepszy szeroki kat do 50D z mysla o weselach
Tylko, że ludzie fotografowani takim obiektywem z bliska (sala weselna) nie wyglądają najlepiej:
Pozdrawiam,
Pirx
czyżby wątek o sprzęcie do slubów, został zamknięty, ze rozmowa przeniosła sie tutaj?:-D
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
e tam , jakoś sobie pozwalam czasem na to , a raczej sprzęt
btw załączony obrazek chyba nie wiele ma wspólnego z sensownym fotografowaniem , nikt tak na ślubie nie foci ludzi , szeroki kąt chyba wiadomo do czego jest
weź idź do sklepu , bo jak nigdy szerokiego szkła nie podpinałeś to nie ma rozmowy
no comment...