Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 258

Wątek: Obiektyw do wesel / ślubów

Domyślnie

nic tylko i aż światło przy tego typu zdjęciach to jest najważniejsze
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A co z c16-35? Jasne ze szkala canona smigaja z puszka canona bez zarzutu ale czy napewno 16mm bedzie wystarczajaco szeroko? Biorac pod uwage wspominanego nie jeden raz tamrona 17-50 canon raczej wypada duzo lepiej ale nie mialem w reku nie uzywalem nigdy jednego ani drugiego i jestem ciekawy opinii
    Nie wiem jaki masz aparat ale jesli coś na cropie to nie bedziesz miał wcale tak szeroko z 16-35 jak chcesz mieć szeroko i jasno to pomysl o TOKINIE 11-16 2.8 bardzo fajne szkło

Domyślnie

no i wlasnie jedna opinia ze swiatlo druga opinia ze 16 to na cropie wcale nie tak szeroko
    jeszcze raz powiem ze nie mialem ani jednego ani drugiego w reku ale bede musial chyba pojechac do jakiegos lepiej zaopatrzonego sklepu i sam sprawdzic co i z czym
    w tokine nie chce sie pchac
    w tym momencie jak dla mnie najsesowniejszym rozwiazaniem bylo by albo c16-35 albo s10-20 f/3,5 i ciagle nie wiem :/

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

A ja jednak polecam wziąść ci pod uwage ta tokine,pewnie nie miałeś do czynienia ze szkłami tej formy ale to pancerny sprzęt i właśnie model 11-16 taki jest a do reportażu ślubnego bedzie jak znalazl przy szerszych kadrach w kościele i w czasie przyjecia a plus napewno dodatkowo za światlo 2.8

Domyślnie

z tokina boje sie o AF
    w tamronie czasami potrafi nie trafic a na slubie nie mozna sobie na to pozwolic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARNI22 Zobacz posta
    druga opinia ze 16 to na cropie wcale nie tak szeroko
    Bo szeroko na cropie to przy 10mm. Np. C10-22, S10-20, T11-16
    16-35 najlepiej nadaje się do fullframe i trzba zwrócić uwagę (jak już zostało wspomniane), że im bliżej obiektu tym zniekształcenia większe.

Domyślnie

teraz to juz mi calkowicie namieszaliscie jak mialem mniej wiecej poukladany swiat to teraz juz jest jeden wielki chaos
    wiem ze czasami nie da sie prosto nakierowac
    pytanie jest takie: wedlug was najlepszy szeroki kat do 50D z mysla o weselach

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    A ja jednak polecam wziąść ci pod uwage ta tokine,pewnie nie miałeś do czynienia ze szkłami tej formy ale to pancerny sprzęt i właśnie model 11-16 taki jest a do reportażu ślubnego bedzie jak znalazl przy szerszych kadrach w kościele i w czasie przyjecia a plus napewno dodatkowo za światlo 2.8
    Tylko, że ludzie fotografowani takim obiektywem z bliska (sala weselna) nie wyglądają najlepiej :

Pozdrawiam,
    Pirx

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

czyżby wątek o sprzęcie do slubów, został zamknięty, ze rozmowa przeniosła sie tutaj?:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARNI22 Zobacz posta
    z tokina boje sie o AF
    w tamronie czasami potrafi nie trafic a na slubie nie mozna sobie na to pozwolic
    e tam , jakoś sobie pozwalam czasem na to , a raczej sprzęt

btw załączony obrazek chyba nie wiele ma wspólnego z sensownym fotografowaniem , nikt tak na ślubie nie foci ludzi , szeroki kąt chyba wiadomo do czego jest

weź idź do sklepu , bo jak nigdy szerokiego szkła nie podpinałeś to nie ma rozmowy
    no comment...

Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów