Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [Bielsko-Biała] III Międzynarodowy Piknik Lotniczy Euroregionu Beskidy 9-10 wrzesnia

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Arrow [Bielsko-Biała] III Międzynarodowy Piknik Lotniczy Euroregionu Beskidy 9-10 wrzesnia

W tamtym roku bylo calkiem fajnie, ale nie mialem jeszcze mojego C350D.

... pokaz zespołu akrobacyjnego Sił Powietrznych Biało Czerwone Iskry, wykonywanego na samolotach odrzutowych TS-11 Iskra. Zobaczymy w akcji zespół Żelaźni na samolotach Zlin, akrobację indywidualną na samolotach, szybowcach. Ciekawostką będzie desant z samolotu transportowego AN-26 z wysokości tylko (!) 400 metrów, pokaz imponujących modeli samolotów i szybowców sterowanych radiowo. Na pewno ciekawie zaprezentują się śmigłowce oraz wrażenie zrobi zrzut wody z samolotu pożarniczego Dromader.

Tutaj znajdziecie program imprezy [PDF]

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z wyjatkiem smiglowcow i desantu to program jak w Radomiu .

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Wlasnie sie tam wybieram
    10D + Stuff

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja pojde sobie spokojnie okolo 15... na piechotke (mam 10 min), bo raczej auta to tam nie postawie. Pogoda troche kiepska...

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Też jutro będę w Bielsku, więc może uda mi się wpaść.
    To lotnisko jest daleko od "cywilizacji"? Tzn. czy trzeba tam dojeżdzać autem (tak jak napisał Pawlo - może być cięzko z parkingiem)
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja wlasnie jestem po, szczerze powiem ze impreze zaliczam do bardzo udanych, szkoda ze iskry nie przylecialy (jakas awaria w jednej z maszyn) ale zelazni tez dali popis.

Czas na przegladanie ponad 600 fotek. Jak sie ktos jutro wybiera to polecam fajna miejscowke: na prawo od hangaru gdzies w polowie plyty (nie na samej plycie oczywiscie) lotniska, co jakis czas efektownie przelatywal pare metrow nad glowa jakis samolocik , nie mowiac ze ludzi prawie nie bylo i spokoj.
    10D + Stuff

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja juz tez po...

"Iskier" nie bylo i chyba jutro tez nie bedzie. Za to ZELAZNI mieli pokaz do d.... moim zdaniem srednio sie zaprezentowali. Desant byl fajny, przy skoku z 4000m jeden skoczek mial problemy, musial sie wypiac z uprzezy i skorzystac z zapasowego spadachronu. Bylo pozniej widac jak spada sama czasza, po ktora potem pojechali zolnierze. Ale ogolnie impreza udana, na forumowe ID wszedlem bez problemu na plyte lotniska (najpierw powiedzialem ze prasa, a pozniej jak taki Pan mnie mijal do tylko powiedzial "Mam Pan plakietke to OK".

Jutro nastepny dzien, a teraz trzeba isc na jakiegos browarka bo tam nie mialem czasu (zdjecia zobacze jutro)

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Generalnie to z wstępem na płytę ( no powiedzmy na ten "parking dla samolotów" )to i bez jakichkolwiek identyfikatorów nie było problemów. Idąc od strony oś Beskidzkiego wylazłem prosto na samoloty i oglądając je dotarłem nie zaczepiany przez nikogo do miejsca w którym od publiczności oddzielały mnie metalowe barierki ( nie zabardzo było jak przejść z powrotem. Zdjęć niestety nie mam. Zabrałem cały swój skromny sprzęt do plecaczka i kiedy wyciągnoąłem aparat zorientowałem się, że karta została w czytniku kompa w domu :sad: No ale jutro też jest dzień , może coś pofocę

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawlo Zobacz posta
    Desant byl fajny, przy skoku z 4000m jeden skoczek mial problemy, musial sie wypiac z uprzezy i skorzystac z zapasowego spadachronu. Bylo pozniej widac jak spada sama czasza, po ktora potem pojechali zolnierze.
    Tak i dwoch spadochroniarzy siadlo niedaleko miejsca gdzie ta czasza spadla, zreszta moj wujek wozil paru z zolnierzy co najdalej spadli na gaziku , przelot pozniej tego Ił'a na wysokosci kilkudziesieciu metrow nad lotniskiem tez byl niesamowity ).
    10D + Stuff

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawlo Zobacz posta
    na forumowe ID wszedlem bez problemu na plyte lotniska (najpierw powiedzialem ze prasa, a pozniej jak taki Pan mnie mijal do tylko powiedzial "Mam Pan plakietke to OK".
    Bardzo mnie cieszy ta wiadomość - może jutro też się uda
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów