Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: IS w supertele Canona

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie IS w supertele Canona

Witam,

zastanawiałem się ostatnio i nie za wiele wymyśliłem, a mianowicie w następującej kwestii:

po co Canon do supertele daje stabilizację obrazu?

Generalnie nie są to szkła do robienia zdjęć z ręki, a jak wieść gminna głosi IS wykrywa podpięcie do statywu i się wyłącza aby nie pogarszać sprawy.
    Jak dla mnie IS ma sens, bo drgania i tak sa spore przy mega rurach, no ale skoro się wyłącza Do tego ciekaw jestem opinii kogoś kto używa takich obiektywów jakiego rzędu minimalne czasy można robić przy podpięciu do puszki z cropem aby nie poruszyć (chodzi mi o drgania)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

100-400L - przy wlaczonej stabilizacji na 400mm robilem ostre zdjecia z reki na czasach ~1/40s .. ale moge sie mylic, bo to juz jakis czas temu bylo i moglo mi sie cos w pamieci poprzestawiac Oczywiscie nie kazde zdjecie bylo ostre.

Mysle ze lepszym rozwiazniem jest statyw lub monopod.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

chodziło mi bardziej o te potwory:
    - 400/2.8 L IS
    - 500/4.0 L IS
    - 600/4.0 L IS

ale dzięki
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

witam
    100-400 l na 400mm nie daje ostrych zdjec z is czy bez poprostu nie daje.
    Mialem i sprzedalem wlasnie przez to tylko.
    Co do 400mm 2,8 (400mm f4 tu mozna jeszcze powalczyc z reki ) 500 oraz 600 stalek nie wiem po co IS w sumie ?
    I tak wszyscy co jako tako robia zdjecia np ptakow czy innych wpinaja na statyw z pozadna glowica.

Pozdrawiam Dariusz
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

przypomnialo mi sie, iz mialem okazje przez pol godziny pobawic sie 500/4LIS ... odechcialo mi sie po paru minutach.. rece po prostu mdlaly od trzymania takiego zestawu pod okiem nie wiem jak ze skutecznoscia stabilizacji w nim.. ale raczej niezbyt przydatna do robienia zdjec z reki

Domyślnie

ja sie bawilem znaczy sie zaczepilem goscia z 300mm 2,8 mowil ze nowy typ i tam is jak najbardziej da sie strzelac z reki poprostu super.
    Na dpreview mowili a raczej pisali ( nie mam linkow sorry) , 400 2,8 za duza na przewozenie nawet samolotem a szczegolnosci bieganie z nia , gosciu wybral na spacer 100 -400 l.
    to tyle ,jak ja szukalem co mam kupic czytalem namietnie ale nie wiem czy ktos poruszal watek dlaczeho is jest tam ?
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

300tka 2.8 ze stabilizacja robilem pare fotek przy okazji targow w Lodzi - szybko zaczyna ciazyc co ciekawe AF ma znacznie wolniejszy niz duzo tansza 300/4

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

moment moment-bo zaraz wyjdzie na to ze z reki to tylko na cropie na ogniskowej do 300 mm mozna robic
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

wiesz, tu raczej chodzi o to ze te obiektywy waza powyzej 3kg, a nie o to ze ogniskowa wynosi tyle i tyle

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    wiesz, tu raczej chodzi o to ze te obiektywy waza powyzej 3kg, a nie o to ze ogniskowa wynosi tyle i tyle
    no ale wiesz-jedno z drugim sie laczy
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów