O nie, znowu Ty!![]()
Nie o to chodzi (juz na powaznie). Jak mam problem ze szklami, ktore wybrac z obecnie posiadanych przegladam ZomBrowsera i sprawdzam, ktorych mm najczesciej uzywam i tyle. ... wiec, przy zalozeniu, ze ma FF nie wchodzi w rachube zastanawianie sie czy mu wystarczy te 24 u dolu zakresu, bo ... (zgadnij) moze sobie sprawdzic.
jeszcze zostala Ci silnia do tego baniaka Pikczer!
![]()
EDIT: @tdf przy odpowiadaniu nie widzialem twojego posta ale odpowiedz rowniez na temat takze ... bez urazy (bylem zdziwiony)
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Mam oba szkła o ktorych mowa, 17-40 to moje podstawowe szkło na miasto(streetphoto) i w plenery w zasadzie zabieram tylko to i reszta lezy w torbie...jesli masz 350/20D... pomysl o 10-22 EF-S znacznie lepiej uzupełni Ci obecny zestaw.
Pozdro
Ostatnio edytowane przez towersivy ; 01-09-2006 o 16:55
Mam 17-40 i 24-70, więc chyba też podpadam. Na 20D zdarzało mi się relatywnie często zakładać ten pierwszy, po przejściu na crop 1.3x i popstrykaniu trochę 24-70 na nim zacząłem się poważnie zastanawiać, czy mi to 17-40 właściwie potrzebne.... do momentu jak w Pradze pochodziliśmy po kościołach i innych takich![]()
Witam...
Nie mam 17-40 ale mam ten drugi i nie bardzo widzę sens ich porównywania.. zwłaszcza na FF - w zasadzie "przedpścy" napisali - zależy do czego... ja żadko focę krajobazy więc mnie pasuje 24-105 (jeszcze po cropie), jakby co to podpieram się kitem, ale jak rozważałem sobie co kupić następne to raczej nie będę szedł "w dół" z ogniskowymi tylko w górę.. ale to na podstawie analizy zdjęc które robię.. Więc jeden napisze że nie warto, a drugi że warto.. Ja napisałby tak - wolałbym mieć oba ;-)
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|