Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Dla drukarzy IP4200.

Allor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek Zobacz posta
    Jest już system ciągłego napełniania do iP4200 i innych canona.
    http://www.agawa.pl/g1.asp?nrs=256&ln=&bk=1#25831_10
    Czy ktoś z forumowiczów miał już z tym do czynienia?
    Z tym akurat nie, ale kupiłem coś takiego z www.ciss.pl (za nieco mniej). Wykonanie w miare ok, montuje się to raczej bezproblemowo (instrukcja była od innego sprzętu ale udało się znaleźć w necie dobrą). Potem pozostało napełnienie atramentem i hajda.

Ale żeby nie było różowo, problemy też były. Z atramentami. VanSon (z Galexa czy jakoś tak) zatkał mi głowicę na amen bardzo szybko. Kupiłem nową drukarkę (wyszło taniej niż sama głowica, bo atramenty oryginalne sprzedałem) i nowy atrament - tym razem właśnie w Agawie. I było lepiej, ale po pewnym czasie pojawiły się drobne nierówności w niebieskim kolorze. Cóż, jestem perfekcjonistą, więc jeszcze raz zmieniłem atramenty. Tym razem na InkTeca, który na jakimś forum (nie pamiętam gdzie) miał najlepsze opinie. I potwierdzam - jak na razie problemów zero (no, może poza koniecznością czyszczenia od czasu do czasu głowicy, bo się czarny nieco przytyka - ale czyszczenie to usuwa), a przeszło już więcej atramentu niż z VanSona i Agawy.

Co do kosztów, to polecam stronę www.inktec.pl - kupowałem w butlach 0,5l, wyszło mocno groszowo. Papier kupuję z allegro (od fxstrikera czy jakoś tak), na oko uzyskuję (przy użyciu oryginalnych profili do drukarki i skalibrowanego Spiderem monitora) wyniki wystarczająco zgodne z zamierzeniami, że nie widzę problemu kalibrować dodatkowo drukarki. W sumie odbitki 10x15 to około 17gr/sztuka za papier, drugie tyle za atrament, więc nawet w tym formacie lab jest mało konkurencyjny. Przy większych formatach wychodzi jeszcze lepiej, a wszystko mam na miejscu.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Jeśli chodzi o trwałość, to z tymi zamiennikami tuszu nie jest wcale tak różowo.
    Używam od kilku lat tuszów Jet Tec do drukarki epson r300. Oczywiście są tańsze, mają większą pojemności o 30% w porównaniu z oryginałami, etc. Niestety niedawno robiłem porządki w albumach i okazało się, że wydruki z sprzed roku wyglądają tak jak by sie na nich rozlała woda. Fotki mają rozmyte kontury, zero detali i mają wyblaknięte barwy
    Drukowane były na papierach epsona, folex, tetenal.

Mówiąc krótko : już nie polecam tuszu Jet Tec.:-(
    Ostatnio edytowane przez JackC ; 29-04-2007 o 16:07

tte
    Guest

Domyślnie

Witam. Jestem tu nowy i do speców od IP 4200,4300,5200,5300 mam pytanie.
    Widziałem różne te zamienniki i przeczytałem chyba wszystkie posty o tym,ale cały czas nie wiem jaki ten zamiennik proponujecie. Oczywiście chodzi mi o porównania jakości z orginałami i o zatykające głowice. Podam może przykłady tuszy:UnInk,Maliwa,ActiveJet,PrintLab(o tym ostatnim już czytałem ). Co sądzicie o tych tuszach?

PZD

Dopiero zaczyna Awatar marekbp
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Tu masz długi wątek traktujący o zamienikach do tych drukarek. Piszą w nim uzytkownicy wielu zamienników. Polecam.

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=57900
    marekbp
    350D

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tte Zobacz posta
    ActiveJet. Co sądzicie o tych tuszach?
    ActiveJet skutecznie zapchał mi kiedyś głowicę w moje starej poczciwej S520. Nie było sensu kupować nowej głowicy (cena), więc wymieniłem ją na PIXMA 4000 i ona już nie ogląda zamienników w ogóle Tylko oryginały!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Bywalec Awatar grzbiet
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Moja Pixma IP4000, poza oryginalnymi tuszami, które były razem z drukarka przy zakupie, od "zawsze" tj. od dwóch lat pije zamienniki. I zero problemów... Przy czym stosuję najtańszy papier i zasadę, że przerwa w druku trwa maksymalnie 2 tygodnie. I jeszcze jedno - drukuję przez PS-a i jakość zdjęć mnie w zupełności satysfakcjonuje.

tte
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekbp Zobacz posta
    Tu masz długi wątek traktujący o zamienikach do tych drukarek. Piszą w nim uzytkownicy wielu zamienników. Polecam.

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=57900
    Wielkie dzięki za tego linka,tyle szukałem a tego nie znalazłem

Bywalec

Domyślnie

Wczoraj zobaczylem cos co mnie zaniepokoilo. Moj czarny kolor na zdjęciu jakby wyparował albo przynajmniej mocno wyblakł [inne kolory tez, ale jakby mniej]. Zdjecie bylo wydrukowane na papierze EPSON Premium Glossy [zamienniki tuszu HYSON]. Fotka stała niezabezpieczona na biurku przez jakies pol roku.
    Zaczalem sie zastanawiac czy jest sens drukowania zdjec w domu skoro np. za 3 lata i tak musimy czynnosc powtorzyc? Pozorne oszczednosci moim zdaniem.
    Chociaz z drugiej strony mam kilka zdjec formatu A4, ale oramkowanych [szyba scisle przylega do papieru] i na nich nie widac blakniecia. Wisza na scianie juz ponad rok.
    Ciekawe czy przy uzyciu oryginalnych tuszy i papierów canona niezabezpieczone zdjecie wyblaknie?? Co z trwałoscią wydruków termosublimacyjnych, moze w taka drukarke lepiej zainwestowac??
    Canon Rulezzz

tte
    Guest

Domyślnie

Jeszcze jakby ktoś mógł podesłać linka gdzie można kupić tusze SKYHORSE to bym był wdzięczny.
    Byłem na stronie producenta ale oni chyba tylko hurtownią to sprzedają.

Domyślnie

z zamiennikami to jest tak co zamiennik to inne kolory jak nie wpadanie w czerwninie to w zielenie a kalbrowac na nowo nie umiem

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów