Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Wątek: Lomografia

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Co to za dziwna moda na długie czasy naświetlania? Nawet specjalne lomo-coś robią do tego. Poza tym, jak ktoś dorwie mojego Canona to też od razu prosi, żeby mu długi czas ustawić. Nie rozumiem o co chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Co to za dziwna moda na długie czasy naświetlania? Nawet specjalne lomo-coś robią do tego. Poza tym, jak ktoś dorwie mojego Canona to też od razu prosi, żeby mu długi czas ustawić. Nie rozumiem o co chodzi?
    Specjalne lomo-coś ma dawać coś takiego jak ekspozycja na drugą kurtynę :grin: . O co chodziło ktosiom, którzy dorwali twojego Canona nie jest do końca jasne.

Coś już napisał

Domyślnie

Ja też się nie mogę przekonać do Lomo. Byłam ostatnio na wystawie, wisi instalacja nieostre, przypadkowe, źle wykadrowane, ja bym się wstydziła z tego wystawę robić. Rozumiem zasadę, ale po co?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Jak to po co? Żeby było inaczej i ciekawiej.
    W sumie to pewnie wymyślone po to aby kilku producentów mogło sprzedawać tanie aparaciki.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

chyba nie. lomo to jest inne podejscie do zdjec. spontaniczne, olewajace aspekt technikaliow, nastawione na chwytanie momentu i tez czynnik losowy. to mozna akceptowac mozna nie. ale tak po prostu skwitowac jako szit to nie do konca. to jest po prostu inne
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jak dla mnie lomo jest po prostu "for fun" ...gorzej jak ktos zaczyna traktowac to jak sztuke ;-)

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jaka bzdura ta lomografia , zrobiłbym zdjecie lampy na tle talerza i to by była sztuka . A po drugie załamny jestem ze zdjecia robione tymi aparatami lomo robia furrore na digarcie albo na plfoto , co to ma byc za sztuka??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    według niektórych ludzi na plfoto czy na digarcie to jest sztuka dominique
    Ostatnio edytowane przez Maciej_Grabowski ; 13-02-2007 o 19:59 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

To też mnie trochę dziwi. Nie ważne jakie zrobisz zdjęcia, ale ważne żeby było totalnie beznadziejne, podpiszesz je "Zrobione LOMO" i już masz oceny od bardzo dobrych do wybitnych. Tak się zastanawiam co w tych zdjęciach jest niesamowitego: że łamią zasady, konwencje zdjęć? Jak zwykle to bywa zdarzają się czasem perełki, ale to baardzo rzadko. Coś mam wrażenie, że teraz jest hura-optyzmizm na lomografię...
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    Najbardziej podoba mi sie ten model z judaszem od drzwi zamiast celownika

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów