Za 600 złoty można kupić niewiele. więc nie dziadujmy.A za roznice w cenie juz dawno sporo akcesoriow/obiektywow podokupywalem o wiele bardziej na dana chwile przydatnych
Za 600 złoty można kupić niewiele. więc nie dziadujmy.A za roznice w cenie juz dawno sporo akcesoriow/obiektywow podokupywalem o wiele bardziej na dana chwile przydatnych
//mj
Napisalem ci powyzej. Mozesz kupic uzywanego Soligora Macro , uzywanego 70-210 (no, moze za 800), nowego 50 1.8 . Nie nazwalbym zadnego z tych obiektywow "niewiele", a na pewno wiecej mozliwosci tworczego fotografowania daja niz lampa 550EX a 420EX - oczywiscie w zaleznosci od potrzeb.Zamieszczone przez Aszu
pyt. czy 420 ex tez pokazuje odleglosc skutecznego blysku?
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Jedyny 'wyswietlacz' jaki ma 420EX to nastaw ogniskowej.Zamieszczone przez Przemek Białek
Vitez,no i widzisz to jest jeden plus dla 550ex a znalazlo by sie jeszcze kilka!Jedyny 'wyswietlacz' jaki ma 420EX to nastaw ogniskowej.
Zalezy jak dla kogo... ja nie mam pojecia po co mi potrzebny wyswietlacz odleglosci skutecznego blysku?Zamieszczone przez Przemek Białek
Po pierwsze - 90% moich zdjec z lampa to z odleglosci <5m .
Po drugie - umiem to sobie wyliczyc 8)
nie zawsze jest czas na wyliczenia - uwiez albo nie!, jesli by tak bylo 90% reporterow uzywalo by wlasnie nie 550 a innych lamp - a zostala jednak okrzyknieta profesjonalnym reporterskim fleszem, nie liczac metza!
No wlasnie... spokojnie mozna zalozyc ze lampa, czy to 420EX czy to 550EX wystarcza na ok 20 metrow. I naprawde baaaardzo rzadko robi sie zdjecia z lampa z wiekszej odleglosci.Zamieszczone przez Przemek Białek
Nie zaprzeczam ze to profesjonalna lampa, uzywana przez 90% zawodowych reporterow itp... ale ja profesjonalista nie jestem i tylko dalem argument dlaczego akurat mi miernik zasiegu lampy nie jest potrzebny.
Naucz sie w koncu w spokoju przyjmowac cudze, subiektywne zdanie - ja tu wcale nie podalem zadnego argumentu "cos jest lepsze od czegos" , wcale nie zaczynam dyskusji... podalem tylko dlaczego ta funkcja jest _MI_ niepotrzebna... a ty koniecznie na to musisz wyszukiwac kontrargumentow? Po co? Jak te twoje argumenty i tak nie zmienia faktu ze _MI_ , tak jak podalem, nadal ta funkcja nie bedzie potrzebna...
Po prostu niezrozumiale odbierasz niektore wiadomosci i niepotrzebnie sie wysilasz wynajdujac kontrargumenty tam gdzie one nie sa potrzebne.
W skrocie : smierdzisz alienem(no offense) czyli niepotrzebnie przedluzasz dyskusje z czyjegos subiektywnego zdania na sile tworzac pseudoargument, ktorym tak naprawde nie jest.
a o czym my piszemy ta lampa nie ma byc dla ciebie dylko dla osoby ktora proboje sie dowiedziec o niej (seri ex)jakis konkretnych zeczy, sam atakujesz ze jestes posiadaczem 420stki ale nie wszyscy musza kupowac to co ty - to wlasnie osoba zakladajaca temat zdecyduje co w koncu wybierze a my powinnismy jej raczej w tym pomoc a nie ja zniechecac
- uzywasz 420 ok spoko masz na jej temet swoje zdanie, ale nie stwierdzaj ze innej osobie funkcje lepszego modelu szie nie przysluza
PROROKIEM NIE JESTES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
a teks t "smierdzisz alienem" - zajezdza mi chudym okularnikiem wysiadyjacym 16h przed kompem! :P :P :P :P :P :P
No tak, ale można mieć lampę 550Ex i kilka obiektywów. To kwestja kasy. Używanego sprzętu nie uznaję (używanych samochodów też nie) . Ma byc nowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Napisalem ci powyzej. Mozesz kupic uzywanego Soligora Macro , uzywanego 70-210 (no, moze za 800), nowego 50 1.8 . Nie nazwalbym zadnego z tych obiektywow "niewiele", a na pewno wiecej mozliwosci tworczego fotografowania daja niz lampa 550EX a 420EX - oczywiscie w zaleznosci od potrzeb.
//mj