Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: SIGMA 70-300 f/4-5.6 APO DG MACRO czy Canon EF 75-300 f/4-5.6 III USM

Początki nałogu

Domyślnie

Dzięki za fotki Przemoc!
    Szczególnie ten ptaszek robi wrażenie...czyli jednak nie jest tak zle w dorbym oswietleniu z tym AF?
    Mógłbyś zamieścić też wersje z exifami?Byłbym wdzięczny też za jakieś porównanie wszystkich ogniskowych na tym samym modelu...

Pozdrawiam! =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Dzięki za fotki Przemoc!
    Szczególnie ten ptaszek robi wrażenie...czyli jednak nie jest tak zle w dorbym oswietleniu z tym AF?
    Mógłbyś zamieścić też wersje z exifami?Byłbym wdzięczny też za jakieś porównanie wszystkich ogniskowych na tym samym modelu...

Pozdrawiam! =)
    AF jest wolny, w dobrym oswietleniu nie jest tragicznie, ale odrzutów nie brakuje. Poszukam wersje z exifami ale nic nie obiecuję. Porównanie sobie podaruj, przymij, że przy końcu jest gorzej i tyle, może przy zakupie będziesz miał szczęście i trafisz na super egzemplarz :razz: .
    Jeżeli jesteś naprawdę początkujący to gwarantuję Ci dużo radości z zabawy tym szkłem. Ja mankamenty dostrzegłem po roku i to tylko dlatego, że chciałem spróbować się w sporcie (i pewnie dlatego, że pobawiłem się 70-200 4L ).

Podsumuję moje przemyslenia.
    Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z foto, nie masz kasy na Elkę i chcesz popróbować w różnych dziedzinach to stawiam na Sigmę (ładne kolorki, makro, rozsądna cena, brak aberracji itp.).
    Jeżeli interesuje Cię fotografowanie głównie sportu lub czegoś innego w ruchu, z wykorzystaniem servo to lepiej Canon.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Początki nałogu

Domyślnie

Dzięki za porady...sigma faktycznie w tej cenie jest dobrym wyborem.
    Podobno jest też swietna optycznie na ogniskowych 70-200mm wiec moze byc z niej pozytek =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów