Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jaki obiektyw do 350D?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaki obiektyw do 350D?

Wiem że jest tu masa takich wątków, a czytając forum znalazłem wiele odpowiedzi, mam jednak prośbę do życzliwych aby się wypowiedzieli w mojej kwestii. Pomoże mi to podjąć decyzje, zarazie nie zdradzę co chodzi mi po głowie a zdam się na wasze rady i opinie.
    Do tej pory byłem użytkownikiem tak jak w podpisie, i stała się sprawa niesamowita, a mianowicie zostałem obdarowany wymarzoną 350D
    tak się stało że jest to samo body, mam swoją 50mm tak wiec spoko,. ale do pełni szczęścia postanowiłem dołożyć do tego interesu kilka swoich zaskórniaków i chce kupić jeszcze jedno szkło.
    O ile z tym wcześniejszym nie było nad czym wiele rozmyślać bo 50 to podstawa to teraz mam problem i dylemat. Najbardziej mnie cieszy fotografowanie widoków, z pierwszym planem blisko i ładnym tłem tak że sadze że nowe szkło powinno być raczej szersze od obecnego, oczekiwał bym od niego możliwości uzyskania dużej GO i żeby ostrzyło wspaniale.
    Dodam że jestem w stanie wydać 1500 zł ale jeśli nie trzeba będzie to chętnie kupie cos tańszego skoro stwierdzicie że wystarczy.
    Co mi polecacie ?? maksymalnie mogę dołożyć jeszcze ze 300 tak ze 1800 to juz nie przeskoczę
    8)8) relaks - relaks - i sama frajda 8)8)

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ale stałka czy zoom ? Co do stałek to niech sie wypowiedzą "stałkowcy" . A z zoomów to w tej cenie chyba Tamie 17-50 f/2.8 będzie odpowiedni. pozdrawiam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

nie tutaj to juz o zoom mi chodzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

tak jak kami74 - tamron 17-50 2,8 albo tamron 28-75 2,8.. jesli masz kit'a to optowal bym za 2-ga opcja jako uzupelnienie do szerokiego kata..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

mam tak jak wspomniałem 50mm tak wiec niewiem czy szukac cos w zakresie 18-40(50) czy ze wzgledu ze jest już 50 to moze pojsc jeszcze szerzej i cos
    10(12)-20 wydaje mi sie ze jak bede miał pierwszy wariant to 50mm mojej stałki pójdzie na bok, a tak uzywał bym bardzo szerokiego wymiennie z 50
    co sadzicie

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja sądze że ty wiesz najlepiej co ci potrzeba, wiec pytanie o to jakie ogniskowe ci potrzebne jest bez sensu
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Dopiero zaczyna

Domyślnie

zgadza sie
    brakuje mi szerokiego od 10-12
    tak wiec czytam testy i opinie w tym przedziale
    nawet jesli zakup sie przeciągnie na dozbieranie kasy to teraz juz jestem pewny ze bedzie bardzo szeroko :-D

Uprawnienia umieszczania postów