Zamieszczone przez
michalwil
Ja posiadam Canona G7 od prawie 2 tygodni. Szybko łapie ostroiść nawet w trudnych warukach, a jeśli chodzi o iso to uważam, że iso 800 nadaje się do fotografowania i powiem szczerze, że chyba nikt z wypowiadających się tutaj tak na prawdę nie używał dłużej G7. tutaj iso 800 jest na poziomie iso 400 w innych kompaktach. owszem w iso 1600 szumy są duże ale też jak ktoś mocno potrzebuje to można go użyć i później sobie odszumić w jakimś dobrym programie. Będę się upierał, że iso 800 nadaje się do fotorgrafowania. ale tak jak wszędzie i tak lepiej stosować niższe iso. Nie ma co porównywać aparatów kompaktowych do lustrzanek To kompletna głupota bo kompakty nigdy nie osiągną poziomu lustrzanek. Owszem wadą może być brak RAW- tutaj kolosalny bład CANONA. Owszem wadą jest za mała matryca-konkurencja na dzień dzisiejszy oferuje wieksze matryce 1/1.6". Tutaj też trochę CANON nawalił. A odchylany ekran- jak kto woli.Ja osobiście mialem 4 inne cyfraki i żaden nie miał obracanego ekranu. Ja tego nie potrzebuję. Stabilizacja sprawdza sie trudnych warukach i jakość zdjęć jest równie dobra.