Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Wątek: Nowy G7

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ładne rysunki ;-) Ale chyba nie do końca prawdziwe. Przy 35 mm aż tak sie ten obiektyw chyba nie będzie chować. No ale poczekamy to zobaczymy

astrorek
    Guest

Domyślnie

Moim zdaniem G7 został popsuty przez producenta. Nie ma odchylanego ekrany LCD, możliwości zapisu w formacie raw oraz ma ciemny obiektyw
    [f/2.8-4.9]. Poza tym za tą cenę możesz kupić 350d.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astrorek Zobacz posta
    Moim zdaniem G7 został popsuty przez producenta. Nie ma odchylanego ekrany LCD, możliwości zapisu w formacie raw oraz ma ciemny obiektyw
    [f/2.8-4.9]. Poza tym za tą cenę możesz kupić 350d.
    Wiesz ale biorąc pod uwagę zainteresowanie tym G7 (np. na dpreview) to canon jednak chyba wie co robi. A to że nie dali w nim kilku rzeczy to celowe - marketing. Chcesz mieć RAW-y kup dslr-a. Po za tym nie wiadomo co jeszcze wypuszczą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Podzielam wasze zdanie.JEST jednak w tym G7 jakas fajna zmiana na plus w porownaniu do poprzednikow,a mianowicie bezposredni dostep do iso.SUPER pokretlo.:-P
    Osobicie na dzien dzisiejszy to bym go nie kupil.Jezeli zaawansowana hybryda to tylko SONY R1.
    Przemo
    Canon Pro1;Canon EOS 30D;Canon EOS 50D+EF-S 17-85+EF-S 55-250+EF-S 24+EF 100-300 f/4,5-5,6, EF 28-90 f/4-5,6, EF 17-35 f/2,8L, EF 50 f/1,8, EF 85 f/1,8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Do studia lepszy był G5/G6. Lepsze szkło no i RAW... G7 już się bawiłem, przyjemny w dotyku, malutki, ale to taka popierdółka, a brak RAWów go dyskwalifikuje do poważniejszych zastosowań.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Po co mi dostep bezposredni do iso jak 200 to max Klapa i tyle to juz wole kupic mniejszy komapkt albo odrazu lustro.

Domyślnie

Cichy a mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat tego G7? Co znaczy "popierdółka"? . Może masz jakieś normalne fotki .. ??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie pstrykałem fotek nim jakoś szczególnie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

Domyślnie

Panowie na razie to tylko spekulacje, skąd można wiedzieć czy ISO 200 to maks, być może daje sobie świetnie radę przy ISO 400.
    Ponadto brak RAW jak myślę to celowy zabieg, jak ktoś potrzebuje RAW to kupuje lustrzankę.
    Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Ponadto brak RAW jak myślę to celowy zabieg, jak ktoś potrzebuje RAW to kupuje lustrzankę.
    Niezbyt to ma sens. A co jesli ktos juz ma lustrzanke a potrzebuje: male rozmiary i waga, RAW, stopka na lampe, stabilizacja, znosny zoom z mozliwoscia extenderow ?

Jak na razie zaden Canon nie spelnia tych wymagan. Najblizej jest Minolta A200 albo ktorys z Fujikow, ale nie chce mi sie lampy dokupowac .

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów