Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: za czerwone ?

Początki nałogu

Domyślnie za czerwone ?

hej, często zdejmujecie trochę czerwieni ze zdjęć ? Chyba, że ja mam chore oczy....? Kupiłem niedawno nowy monitor i dostaje szału, bo dzisiaj musiałem go zrestetować i kalibracje diabli wzięli. Wszystko od nowa... Ale ja tu nie o tym. Mam wrażenie, że jak aparat jest na AWB bez korekt, to jest za dużo czerwieni na fotach. U Was też ?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo
    Mam wrażenie, że jak aparat jest na AWB bez korekt, to jest za dużo czerwieni na fotach. U Was też ?
    Zalezy jakich fotkach.
    Jak w pomieszczeniu i z oswietleniem typu zarowki, to lepiej z AWB nie korzystac.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo
    hej, często zdejmujecie trochę czerwieni ze zdjęć ? Chyba, że ja mam chore oczy....? Kupiłem niedawno nowy monitor i dostaje szału, bo dzisiaj musiałem go zrestetować i kalibracje diabli wzięli. Wszystko od nowa... Ale ja tu nie o tym. Mam wrażenie, że jak aparat jest na AWB bez korekt, to jest za dużo czerwieni na fotach. U Was też ?

Na nieskalibrowanym KALIBRATOREM (pokrętłami monitora to nie kalibracja) to naprawde ciężko cokolwiek ocenić

Początki nałogu

Domyślnie

ratata, Panie Mądralo ja wiem, wiem... póki co, użyłem Adobe Gamma i własnego bio-hardłeru Ale sprzętowy kalibrator jest na liście zakupów

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Trala bum... - u mnie w 20D nie jest za czerwono - tyle, że ja tylko w RAWach - 100% niestety

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    u mnie w 20D nie jest za czerwono - tyle, że ja tylko w RAWach - 100% niestety
    a ja na szczescie :-)

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

w aparacie z półki wyzszej -tu jest 20D to mysle ze takich błedów by nie było :P a swoja droga ciekaw jestem ile taki kalibrator moze kosztowac

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    a ja na szczescie :-)
    Kurna, patrz a niektórzy mówią, że "na zielonym" najlepiej ale AWB jest do bani, chyba se kupie Olka a może lepiej aparacik Nokia z telefonem i zieloną obudową

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

qrcze a ja mam telefonik z aparatem i czarna obudową :P chyba bedzie dobrze nie ?:P

Uprawnienia umieszczania postów