Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Jaka obudowa dysku 2.5"

Dopiero zaczyna Awatar Juicy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mam DM 2, w windzie pokazuje faktyczną ilość wolnego miejsca antomiast na wyświetlaczu cały czas leci w dół, ciekawe co bdzie jak dojdzie do 0GB.. To jednak najmniejszy problem. Mam bardzo często jazdę że gnojek się nie włącza, zapala się ekranik na 2 sek jest pyk w dysku i pada i tak machne puknę to się naprawia, a jescze większy problem z wykrywaniem w windzie.. czasem po kilkanaście razy on/off usb włoż wyjmij włóż ehhh
    1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie obudowa 3,5" - jakakolwiek czy jednak kupić droższą?

Co prawda nie potrzebuję obudowy 2,5", ale postanowiłem, że nie będę zakładał nowego topica.

Chodzi o to, że potrzebuję obudowę do HDD 3,5".
    Jeszcze niedawno miałem kupić jakieś HDD 320GB SATA, plus obudowę AKASA za 160zł która obsługuje IDE i SATA. Pozatym fajnie wygląda i ma 24msc gwarancji. Jako, że znalazłem w domu jakieś stare HDD ~80GB IDE to muszę mieć do niego obudowę co by to to podłączyć na USB do laptoka.

I teraz pytanie: czy kupić jakąkolwiek/najtańszą obudowę dostępną na allegro (ceny od 60zł) czy jednak dołożyć tą stówę i kupić tą AKASA, biorąc pod uwagę, że jednak ten dysk ~320GB SATA w niedalekiej przyszłości kupię i wtedy tylko przełożę.

Pytanie kolejne: czy wentylator w obudowie musi być? W tych najtańszych w większości chyba są. Nie jestem pewnien czy muszą być we wszystkich? (w tej AKASA nie ma). Boję się, że dodatkowo mi coś będzie rzęzić pod nosem.

Jakby nie było 160zł na takie pudełko to trochę dużo i teraz dylemat.
    Nigdy nie używałem takich rzeczy więc nie wiem co tam się może spieprzyć.

Jak ktoś coś wie w temacie to proszę o info.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

to ja innaczej - troche wiecej niz 160 ale http://www.dabs.com/productview.aspx...11157,47200000 dysk sieciowy. Wkladasz 2 dyski jakie tam chcesz i masz spokoj. Poza tym poszukaj czegos innej firmy - napewno taniej cos sie znajdzie

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    to ja innaczej - troche wiecej niz 160 ale http://www.dabs.com/productview.aspx...11157,47200000 dysk sieciowy. Wkladasz 2 dyski jakie tam chcesz i masz spokoj. Poza tym poszukaj czegos innej firmy - napewno taniej cos sie znajdzie

to moze w skrocie o tym urzadzeniu ;-)
    netgear_storage_central_beware

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie wiedzialem - nie czytalem. Chodzi mi raczej o rozwiazanie. Kupic jakis nas a dyski wpakowac samemu. Alternatywa jest NAS OS czy cos takiego. Kompa w NAS sie przerabia.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

tzn mi sie pomysl dysku sieciowego bardzo spodobal - i nawe sie zastanawiam czy sobie tego w firmie nie wdrozyc jedna baza danych (pilikow) kilka kompow - ciekwy jestem jak jest rozwiazane jednoczesne korzystanie z tych samych plikow przez rozne osoby... czy sie da czy nie... ale to juz OT -

natomiast do uzytku domowego to jest to gadget ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powiem tak w malych firmach spisuje sie to dobrze. Raczej jako user home directory to raczej nie polecam ale na jakies *******ki, download, drivers i takie tam - swietnie). W domu nie jest to az taki gadzet. Jest wygoda. Istnieje 1dna "ciemna strona mocy" - siec bezprzewodowa. Jak ktos ma starego access pointa (np 11 Mb/s) no to jak krew z nosa. Ogolnie mam w chacie i praktykuje. Wady: wolniejsze niz USB 2.0 (poniewaz mam AccessPointa 56m/s). Zalety: Postawilem raz i zapomnialem o fizycznym istnieniu. Dyski zamapowane na stale i sie nie martwie. Moim zdaniem warte rozwazenia.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    to ja innaczej
    * OS Required
    * Microsoft Windows 2000 SP4 or later
    * Microsoft Windows XP SP1 or later
    Rewelacja. W dodatku tylko Ethernet 100...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Rewelacja. W dodatku tylko Ethernet 100...
    Wymagania do zainstalowania softu. Jest on zbedny - jak masz DHCP to patrzysz jaki IP sie przypisal - potem przegladarka i ustawienia. Potem wszystko co obsluzy dyski sieciowe.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Panowie, nie rozchodzić mi się na lewo i prawo ;-)
    Pytałem o obudowy 3,5". Tego netgear'a i tak nie kupie.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów