katonczyk nie bardzo wiem co masz na mysli....:/ Według mnie 10 mp to wiecej niz 8mp...dlatego to chyba ty powinienes wziasc korepetycje z kadrowania ;-)
Trolu dzięki za odpowiedz! Chodziło mi raczej o krzyzowanie sie pól af czy coś takiego...wiem ze eos 400d przejął to rozwiazanie z 30d i podobno jest to duze udogodnienie....
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moim zdaniem dodatkowe MP przy kadrowaniu maja sens tylko wtedy kiedy rzeczywiscie dają większą ilość szczegółów. Jezeli nie, to równie dobrze można sobie interpolować 8mp do 10mp i wykadrować z tego, efekt będze identyczny. Poza tym ostatnio pojawiły się bardzo zaawansowane narzędzia do interpolacji w oparciu o fraktale, bawilem sie ostatnio tym i jestem pod wrażeniem. Często kropuje zdjęcia (np ptaszków) i interpoluje w góre, PS się chowa przy LizardTech Genuine Fractals.
Chamstwa nie zniesę... Sprzęt: różnoraki Moje folio na plfoto
*** Pamiętaj kolego forumowiczu, że po drugiej stronie też siedzi człowiek ***
Świetnie ale zdjecia z 400d tez moge interpolować w górę =)
http://picasaweb.google.com/drzeller/XTiComparison - porównanie z prawdziwego zdarzenia 400d i 350d polecam![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Chamstwa nie zniesę... Sprzęt: różnoraki Moje folio na plfoto
*** Pamiętaj kolego forumowiczu, że po drugiej stronie też siedzi człowiek ***
hmmm może....:/
mógłyś jasniej - widocznie o tej porze moje szare komorki zamierają ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner