Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 178

Wątek: My hands on... 400D :]

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Będe w Warszawie w weekend, za taką cene też ci mogę sprzedać.
    kit? Nowke z gwarancja? Ja niestety mam spore cisnienie na dzisiejszy dzien, gdyz jutro caly dzien zawalony a w nd wyjazd z Warszawy na caly wrzesien. Tak czy inaczej jeszcze zadzwonie tam i sie zorientuje za ile w koncu oni chca sprzedac ten aparat, bo na Allegro podaja 2450 a na swojej stronce sklepu (fotoit.pl) 2650...

A z tym powiekszeniem zdjec nie przesadzajcie - macie normalne zdjecia bez powiekszenia + porownanie 10 vs 8mp, ktory moim zdaniem pokazuje "roznice" tych 2mp

Choc testow nie mozna nazwac laboratoryjnymi, to dla mnie byly na tyle pomocne, iz pokazaly, ze nie ma tak duzej roznicy pomiedzy 350 a 400. Jezeli do zauwazenia roznicy szumow ja bede potrzebowal 5 min wpatrywania sie w probki z dpreview.com to dla mnie to nie jest zadna roznica. Np porownanie a100 z produkcjami Canona na dpreview pokazalo spore roznice w szumach przy wysokich ISO, widoczne na pierwszy rzut oka, ciekawe jak to bedzie w przypadku 350 i 400... moze przydaloby sie zdjecie na modle dpr - gladkie szare tlo itd.
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak, kit nówka europejski.. Dzisiaj bede na pkp pod wieczór jakby co.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

katonczyk jesli po takim marnym tescie podejmuejsz decyzje , to w takim razie albo juz wczesniej ja podjąłeś albo nie masz zielonego pojęcia o fotografii cyfrwej - czytaj nie wiesz jeszcze czego chcesz....i podejrzewam ,że jak szybko kupisz (jesli wogle kupisz) tak szybko sprzedasz...

Proponuje poczekać na oficjalne testy i wtedy podjąć decyzję...pamiętaj ,że 10 mp to wieksze mozliwosci kadrowania , po drugie wciaz nie znana jest oficjalna cena 400d w Polsce..podejrzewam ze w pazdzierniku moze kosztowac dokadnie tyle samo ile teraz 350d....
    Odkurzacz na matryce - kto wie moze jednak jest skuteczny...
    Picture style moze sie bardzo przydac jesli uzywasz jpegów , jesli RAW różnica bedzie jeszcze wieksza na korzysc 400d - mówie to na podstawie testu ,który niedawno ukazał sie w siecii...
    AF podobno jest równie sprawny jak w 30d ale nie wiem czy bardzo sie różni od tego z 350d - to dopiero pokaza testy...
    Ergonomia też podobno jest lepsza....

Moim zdaniem za duzo znaków zapytania zeby dzis decydowac sie na zakup 350d...
    Wydaje mi sie ,ze jesli poczekasz ten miesiac to zmienisz zdanie...pytanie czy chce Ci sie tyle czekać...

;-)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Bywalec Awatar zajec3
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

ja bym sie wstrzymal i poczekal na 400d a cena hmmm w ameryce ma kosztowac ok 2400 a u nas? pewnie nie cale 3000

squirrel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katonczyk Zobacz posta
    Jak dobrze pojdzie dzisiaj pojade po 350D za 2450 zl
    jak się chwilę wstrzymaz to sprzedam ci mój z małym przebiegiem i bogatym wyposażeniem, wciąż na gwarancji

squirrel
    Guest

Domyślnie

Trolu, i po co ci to było...

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    katonczyk jesli po takim marnym tescie podejmuejsz decyzje , to w takim razie albo juz wczesniej ja podjąłeś albo nie masz zielonego pojęcia o fotografii cyfrwej - czytaj nie wiesz jeszcze czego chcesz....i podejrzewam ,że jak szybko kupisz (jesli wogle kupisz) tak szybko sprzedasz...

Proponuje poczekać na oficjalne testy i wtedy podjąć decyzję...pamiętaj ,że 10 mp to wieksze mozliwosci kadrowania , po drugie wciaz nie znana jest oficjalna cena 400d w Polsce..podejrzewam ze w pazdzierniku moze kosztowac dokadnie tyle samo ile teraz 350d....
    Odkurzacz na matryce - kto wie moze jednak jest skuteczny...
    Picture style moze sie bardzo przydac jesli uzywasz jpegów , jesli RAW różnica bedzie jeszcze wieksza na korzysc 400d - mówie to na podstawie testu ,który niedawno ukazał sie w siecii...
    AF podobno jest równie sprawny jak w 30d ale nie wiem czy bardzo sie różni od tego z 350d - to dopiero pokaza testy...
    Ergonomia też podobno jest lepsza...
    ;-)
    Masz racje, juz wczesniej podjalem decyzje, po mniej wiecej 3 miesiacach zastanawiania sie. 350d jest aparatem sprawdzonym, przetestowanym w jedna i druga strone i akutalnie naprawde tanim. 400d poki co dla mnie jest niewiadoma, ale sadzac ze specyfikacji nie ma co liczyc na rewolucje. Nie mam cisnienia na jak najnowszy sprzet, stad moja decyzja.
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Początki nałogu

Domyślnie

Trolciu a jak jest z tym autofocusem na f/2.8 - mógłbyś opisać te różnice ,którymi canon sie tak zachwala?

Katonczyk ok szanuje Twoja decyzje bo sam stałem przed podobnym dylematem...najwanziesze ze wiesz czego chcesz =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katonczyk Zobacz posta
    350d jest aparatem sprawdzonym, przetestowanym w jedna i druga strone i akutalnie naprawde tanim. 400d poki co dla mnie jest niewiadoma, ale sadzac ze specyfikacji nie ma co liczyc na rewolucje.
    Jeśli już to kupiłbym 400D ze względu na AF. Pamiętam jak kupowałem 350D po przesiadce z kompaktu to wogóle nie zawracałem sobie głowy autofokusem bo wydawało mi się że przecież musi dobrze działać i już. Wtedy nawet różnica między 350D a 20D wydawała mi się mocno przesadzona bo zdjęcia przecież prawie takie same robi a cena niewiadomo dlaczego aż dwa razy wyższa.
    Poużywasz i przekonasz się sam....

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

400D i 350D to aparaty bardzo podobne...mi tam nie jest szkoda,że nie poczekałem na 400D.Jestem z 350D bardzo zadowolony i to się liczy :-D

Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów