moim zdaniem 400d powinien robic jednak lepsze zdjecia i mniej zaszumione bo jednak ciagle mam nadzieje ze canon w odpowiedzi na d80 nie zrobil "face liftingu" 350d nie mowie tu o wygladzie...bo jesli cos poszlo nie tak to canon sporo na tym straci
moim zdaniem 400d powinien robic jednak lepsze zdjecia i mniej zaszumione bo jednak ciagle mam nadzieje ze canon w odpowiedzi na d80 nie zrobil "face liftingu" 350d nie mowie tu o wygladzie...bo jesli cos poszlo nie tak to canon sporo na tym straci
Sęk ju 4 the miuzik. Jak widać 400d szumi porównywalnie z 350d, co w sumie wychodzi mu na dobre, bo ma więcej pikselów. Jedyne co może denerwować to niegospodarność energii (gdzieś wyczytałem, ze 350 zdjęć na 1 ładowaniu) no ale to przez super duper wibrator na matrycy i oczojebne wyświetlanie parametrów. Kupować 350d póki są w dobrych cenach !
O obiektywach wiem prawie wszystko
no ja czytalem informacje z dwoch roznych zrodel ze do 500 fotek.ale fakt faktem - to dwa razy mniej niz w 20/30D i o jakies 200 niz w 350D.ale to chyba byl specjalny zamysl konstruktorow-stwierdzili ze ludzie i tak do 400D beda musiali z uwagi na ergonomie kupic grip wiec zakup dodatkowej baterii nie bedzie problemem![]()
Ostatnio edytowane przez schabu ; 01-09-2006 o 11:57
ja niestety sie nie zalapie na 350....ale fakt faktem ze jak powiekszylem oba zdjecia 1600 razy to 400d mial minimalnie mniejsza pixeloze....minimalnie...w koncu wieksza rozdzielczosc
ja do trola nie mam pretensji bo i tak wlozyl w to troche pracy...ale wlasnie tez najbardziej mnie ciekawi roznica miedzy 8 a 10 megapix.
Ostatnio edytowane przez zajec3 ; 01-09-2006 o 10:05
Włożył, tak, ale szkoda tych niedociągnięć...
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Test nie jest do końca obiektywny to fakt...zrobiony bardzo po amatorsku...
Wciąż nie wiemy czy uzywałes statywu czy nie?
Zle ustawiona ostrość...
Nie wykorzystales na stacji picture style a az sie prosi...
Z tego całego powiekszania nic nie wynika bo równie dobrze moge sobie tak powiekszyć zdjecia z 400d :/
Bardzo słaby test ale doceniam chęci...=)
p.s apropo wyostrzania - ciesze sie ,ze w koncu mozna je całkowicie wyłączyć w 400d - duży plus =]
Ostatnio edytowane przez alien ; 01-09-2006 o 10:04
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
TomaszQ-ja ciagle sie przymierzam do cyfry i chcialbym nie zaliczyc wpadki z kupnem ale 400d jakos mnie nie przekonuje wzgledem 350....
Jak dobrze pojdzie dzisiaj pojade po 350D za 2450 zl![]()
Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste