Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: speedlite 580EX bez błysku

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    vitez, jesteś niezastąpiony, i dość miły: bo wg mnie to było read the fu...ing manual
    Ja tam sie tym kieruje :P
    http://rtfm.killfile.pl/#RTFM

A do koko kieruje slowa pod tym linkiem zaczynajace sie od "Jezeli nie zrozumiales" .

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

W 350d działa, nie tylko w trybie flash off (w którym niektóre nastawy dobiera aparat)
    Kilka dni temu zadałam podobne pytanie, otrzymałam odpowiedź
    http://canon-board.info//showthread.php?t=14409
    sprawdziłam i działa

Domyślnie

Miałem okazje ostatnio mieć w rękach lampę Canon Speedlite 420 EX jak na te czasy to starszy model. Model ten nie jest dedykowany do serii cyfrowej EOS więc trudno robić jakieś testy porównawcze ponieważ lampa nie chciała nawet współpracować w automacie a na ręcznych tylko ISO 100 i 200
    Fotki wydają mi się równo i lepiej doświetlone niż z lampy w wbudowanej !!!
    Ale najważniejsze i od razu odczuwalna jest zmiana pracy AF to co wiele ludzi denerwowało w 350D ( problemy z łapaniem ostrości jak jest zmrok ) mruganie aparatu, po podpięciu lampy jak ręką odjioł ( zadanych problemów z AF ) a fotki robione były w nocy na ciemnej hali
    Pozdrawiam

Pytanie czy jak mam 350D i będę miał lampę Canon Speedlite 580 EX to będzie możliwe włączenie wspomagania AF bez błysku ???? czy będę musiał zaklejać styki na lampie ?
    Przepraszam ale się już pogubiłem.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

580'tka ma custom function numer 3 do wymuszenia ttl'a. Bedzie mozna wlaczyc to w lampie.

Wszystkie lampy ponizej 430ex wymagaja tasmy.
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KOKO74 Zobacz posta
    Miałem okazje ostatnio mieć w rękach lampę Canon Speedlite 420 EX jak na te czasy to starszy model. Model ten nie jest dedykowany do serii cyfrowej EOS więc trudno robić jakieś testy porównawcze ponieważ lampa nie chciała nawet współpracować w automacie a na ręcznych tylko ISO 100 i 200
    Kazda lampa serii EX wspolpracuje bez problemow z kazdym EOSem Canona - niewazne czy cyfrowy czy nie. Nie ma czegos takiego jak "dedykacja" - ani do dSLR , ani do E-TTL II.
    Mialem ponad rok 10D z 420EX i wspolpracowala pieknie na kazdym mozliwym trybie... tak wiec jesli tobie cos nie gra to ty namieszales a nie lampa i pozostaje jak wyzej - odeslanie do instrukcji.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Kurde nie wiedzielem ze 580tka ma az 14 CF chyba sam poczytam do czego one sluza .
    5D + L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów