Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: grozi nam bezrobocie...

Uzależniony

Domyślnie

hihi napewno nam sie poprawi ...

http://finanse.wp.pl/POD,2,wid,84813...7&ticaid=123c4

jak zwykle nie umiemy zadbac o siebie

http://www.wprost.pl/ar/?O=94061

kazdy to zna

Idea czekania az sie poprawi jest bez sensu, poprawic sie owszem ale za grube dziesiatki lat, do tego czasu beda OGROMNE problemy z emeryturami, juz dzis sa. Bezrobocie spada a i owszem tylko nie dzieki nowym miejscom pracy za 800pln tylko wyjazdom za granice.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    jak narazie to bezrobocie spada - niech jada wszyscy :-)... to nam tutaj bedzie lepiej
    Zostaną same miernoty i nierobotni bez wykształcenia, którzy będą ciągnąć kasę od państwa na zasiłki. Na nich się raczej nie zarobi. Trzeba się stąd ewakuować a ostatni gasi światło...
    Robi się naprawdę niewesoło. Ostatnio ludzie stąd uciekali na taką skalę w stanie wojennym, jak widać obecne rządy sprawują władzę na podobnym poziomie
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 30-08-2006 o 12:54

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Zostaną same miernoty i nierobotni bez wykształcenia, którzy będą ciągnąć kasę od państwa na zasiłki. Na nich się raczej nie zarobi. Trzeba się stąd ewakuować a ostatni gasi światło...
    Robi się naprawdę niewesoło. Ostatnio ludzie stąd uciekali na taką skalę w stanie wojennym, jak widać obecne rządy sprawują władzę na podobnym poziomie
    spokojna glowa, ja na tomiast uwazam ze wyjezdzaja miernoty ktore tutaj nie umieja o siebie zadbac i sadza ze na zachodzie kasa sama wpada do portfela - jak sie nic nie umie to tu i tu jest sie zerem, jak sie soba cos reprezentuje to tu i tu mozna zyc spokojnie i dostatnio

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    To jest opcja_1

Jest też opcja_2:
    poczekać aż wszyscy wyjadą i może tym pozostałym tutaj się poprawi (mam na myśli ogólnie - nie tylko w fotografii).
    A jak Wy sądzicie? Moze zrobimy sondę? ;-)
    Twoja opcja druga również wydaje mi się prawdopodobna i dlatego tutaj zostaję.

spokojna glowa, ja na tomiast uwazam ze wyjezdzaja miernoty ktore tutaj nie umieja o siebie zadbac i sadza ze na zachodzie kasa sama wpada do portfela - jak sie nic nie umie to tu i tu jest sie zerem, jak sie soba cos reprezentuje to tu i tu mozna zyc spokojnie i dostatnio
    może nie tak krytycznie i stanowczo, ale zgadzam się z Tobą.
    Ostatnio edytowane przez Il fuoco ; 30-08-2006 o 13:45
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Ufam, że to "artystyczna" prowokacja. Bo jeśli nie, to znaczy, że się obracasz w kiepskim towarzystwie. Bo moim zdaniem najbardziej przedsiębiorczy zakładają firmy i zarabiają godziwe pieniądze, tu w Polsce. To nie to samo co wyjechać i znaleźć dobrą prace w Irlandii czy Anglii. Top jest znacznie trudniejsze. Ale daje większą satysfakcję! Materialną również. Tak! Mnie nie dziwi informacja o zarobku na poziomie 5kE (w Polsce). Na saksach mało kto osiągnie taki poziom. Że ciężko, że przepisy przeszkadzają, że urzędy robią wbrew, że... że.... Kiepskiej baletnicy to nawet majtki w kroku przeszkadzają.

Najbardziej wkurza mnie to jęczenie, że nic się nie da i tym podobne. Że zostaną tylko miernoty i to w dodatku po ciemku, bo ostatni przedsiębiorczy światł zgasił. Brrrrrrr!
    Ostatnio edytowane przez JSK ; 30-08-2006 o 13:55

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

spokojna glowa, ja na tomiast uwazam ze wyjezdzaja miernoty ktore tutaj nie umieja o siebie zadbac i sadza ze na zachodzie kasa sama wpada do portfela...
    Czy masz na mysli np. Michala (kuzyna Ewy), ktory w USA rabota w Microsofcie? A moze Ele, przyjaciolke, ktora po skonczeniu 2 kierunkow w Australii przepracowala tyle, ze praktycznie moglaby se juz dac spokoj... A z tego co mi wiadomo, to od wczoraj w NY sa juz kolejni nasi znajomi z Poznania, (ona lekarz, on programista) - ile beda zarabiac?... pewnie nie za wiele - bo to miernota

Wyjezdzaja wszyscy. Ci co wyksztalceni maja super. Ci co mierni, to na dwoje babka wrozyla, jesli jednak nie na czarno, to nawet ze sprzatania sa w stanie rodzine utrzymac - sprobuj tutaj ;-)

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Znów sie wojna zacznie zwolenników z przeciwnikami. Jac i JSK taaa wyjeżdżaja mierne pielegniarki, mierni nauczyciele, i Ci najbardziej mierni z kilkoma fakultetami. pozdrawiam
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to ze ja jako rodzynek to sie wtrace. Sa tyl3 rodziaje robotnikow i 3 rodzaje zarobkow w uk (mowa o Polakach zarabiajajacych w UK).
    1: ci co nawet angielskiego nie znaja (przyjecali majac po 50Ł w kieszeni), mieskaja po 5 w pokoju, pracuja na myjniach i innych za 20 - 25 dziennie z zaoszczedzanych pieniedzy (odliczajac dojazdy i zakwaterowanie) 80% na alkochol a 20% na jedzenie. Umarli na samm poczatku.
    2: reszta (znaczna wiekszasc) pracujaca za minimum (5.05/h) lub troszke wiecej powiedzmy do 7-8 na h (wlicza sie wszyskich w sklepach biurach i gdzie indziej (po liceach casem po studiach jezyk komunikatywny)
    3: ludzie wyksztalceni (kombinatorzy tez jak wszedzie zreszta), dobra znajomosc angielskiego. Tutaj zarobki sa dobre, zyje sie godnie (niestety malo nas).
    Smutna prawda: metrze i na ulicach tylko "****a" "spierdalaj" "ja *******e" *******isz" slychac. Wszyscy wiedza co to znaczy. Ostatnio przyszedl znajomy peacuje jako manager i powiedzial tak "swedzi cie cipa" polki w sklepie go tego nauczyly, powiedzialy ze tak sie wita. Przepraszam za uzywanie wyrazow niezgodnych z regulaminem forum, stosowane byly jako cytaty

Początki nałogu

Domyślnie

>>Wyjezdzaja wszyscy

To k... czemu mieszkania drozeja i sa korki w miastach, ze ho, ho ????? Kto to sprawia - Chinczycy ? Bez jaj
    Niech wyjezdzaja i to jak najwiecej ! 80% Polakow nie wyjezdza za granice, naleza sie niektorym jakies wakacje.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów