Cytat Zamieszczone przez Jac
jasne zobaczymy za 10lat jak tam sie nasi urzadza, bo juz sa glosy w GB zeby zamykac rynek przed tania sila robocza... poczekajmy jak unia sie rozszerzy o kolejne panstwa z jeszcze tansza sila robocza, wtedy sie szybko z polakami tam pozegnaja ;-)

poza tym nkazdy rynek ma swoja pojemnosc to nie bedzie trwalo w nieskonczonosc, dzis juz wielu wraca z kwitkiem a bedzie ich jeszcze wiecej, poczekajmy jak bede musieli wyslac syna na studia, jak pojda do dentysty itd itp... wracaja tutaj zeby sie leczyc bo tam nie daja rady - poza tym kazdy kto nie przepracowal w pl powiedzmy 5-10 lat powinnien oddac kase za nauke i leczenie ... nalezalo sie? a jakim prawem ?

kiedys byla wojna (wiem ze to mocno porownanie) czesc ludzi uciekala a czesc lapala za bron i nie pytal sie gdzie jej bedzie lepiej... dzis jest wojna gospodarcza slabi sa konsumentami mocni producentami ;-)
troszke sobie przeczysz w dwoch postach w tym samym watku, napierw piszesz (odczytuje ze z nieukrywana radoscia) ze polacy z uk i innych krajow eu zarabiaja zagranica i kupuja sobie mieszkania i inwestuja lub beda inwestowali w pl, natomiast w powyzszym poscie juz narzekasz ze przyjezdzamy leczyc zabki do pl bo taniej, no coz takie prawa rynku ze bardziej sie oplaca kupic bilecik centralem i pojsc w pl do dentysty, znam nawet przypadki ze osoba noszaca staly aparat na zeby lata co 1,5 miecha do pl na wizyty kontrolne bo z biletem wychodzi nadal taniej niz pojscie tutaj, wiec sie zdecyduj albo jest ci po drodze z polakami ktorzy przylatuja do polski kupic mieszkanie za $$ zarobione w uk, albo smierdza ci polacy ktorzy tluka sie za ta sama $$ 24 autobusem do uk, bo to nadal sa ci sami polacy, a wiesz ja tez 2,5 roku temu jechalem z lublina do londka autobusem (od tego czasu nigdy wiecej, jakos mi to tak nie przeszkadzalo, ... ale zaraz moze ja ci przeszkadzam ?