Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Sample z 400d

Początki nałogu

Domyślnie

Wracając do powyższego testu...

http://www.cameralabs.com/reviews/Ca.../page4ca.shtml - iso z 400d

http://www.cameralabs.com/reviews/So.../page4ca.shtml - iso z sony alpha 100

tutaj dopiero widac przewage Canona , która jest jeszcze wyrazniejsza nad sony alpha gdy uzywamy RAW'a...

Z tego testu to akurat niewiele wynika. Chyba chodzi w nim o zasade "kto pierwszy ten lepszy".
    dlaczego tak uważasz?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25
    Wydaje mi się, że jest dość zaskakująco niski poziom szumów na ISO 1600 (zwłaszcza w porównaniu do mojego 300D).
    W porównaniu do Twojego 300D, to i 350D ma niskie szumy :wink:

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    z zasady im ciemniej tym szum bardziej widoczny =)
    Może źle to ująłem. Poprostu wydaje mi się, że te fotki są jakieś takie, no właśnie trudno mi określić, może bardziej szare, może mają mniej kontrastu? Nie wiem jak to ując. Wydaje mi się, że szum jest mniej wyraźny, bo te fotki są mniej wyraźne.

to już tylko zależy od szkiełka....
    No w sumie racja. Myślałem tylko, że przy stosowaniu tego samego szkła przy dwóch aparatach, body może spowodować jakąś różnicę w widoczności aberracji.

Osobiscie nie zastanawiałbym sie długo i brał 400d o ile masz wystarczająco dużo kasy...
    Dlaczego? Jesli możesz to napisz na PW żeby offtopica nie robić. Co do 350D to miałem przyjemność używać tego sprzętu i AF z 350D mi wystarczy, matryca również. Jedyne co mnie kusi w 400D to system czyszczenia matrycy. Biorąc pod uwagę, że na allegro mozna już kupić kit 350D za 2.400 a cena za kit 400D w Foto-Raju jest przewidywana na 3.255 to nie wiem, czy aż tak warto się na niego rzucać (zwłaszcza, że narazie jest to sprzęt nie sprawdzony w przeciwieństwie do 350D). A z kasą to jest tak, że pewnie i dałbym radę wyciągnąć tyle, ale poza zestawem kitowym chcę od razu jeszcze kupić gripa i stałkę EF 50/1.8 II więc potem przez jakiś czas będzie bida

Dzięki za wyjaśnienia i pozdrawiam.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Wolf-
    Jedyne co mnie kusi w 400D to system czyszczenia matrycy.
    To akurat typowo marketingowy feature: i tak będziesz musiał używać gruchy, obojętnie czy kupisz 350D czy 400D. Nawet sam Canon to przewiduje w 400D

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25
    To akurat typowo marketingowy feature: i tak będziesz musiał używać gruchy, obojętnie czy kupisz 350D czy 400D. Nawet sam Canon to przewiduje w 400D
    Czyli w sumie to chyba wyjdzie na to, że 350D mi starczy. Zobaczymy jakie będą dalej opinie o 400D. Mam niecałe 2 miesiace czasu do zakupu, może trochę mniej. Zobaczymy co będzie. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi do tego co powinienem wybrać to proszę na PW
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Stara prawda, że lepiej brać gorszą puszkę i inwestować w szkła. Te ostatnie posłużą Ci z 10 lat albo i dłużej, a 500D będzie pewnie najdalej za 1,5 roku

Domyślnie

Trudno jest coś bardzo wiarygodnego powiedzieć, ale profesjonalni użytkownicy Nikona z USA też zauważyli, że szumów jest (1600) jakby mniej. 10MP i mniejsze szumy + umiarkowana cena ($900 z kitem)+odkurzacz to byłoby zabójcze dla Alfy (16% rynku przejęte od C) i dla D80. Tym bardziej, że wielkość 400-ki jest generalnie uważana za + w tym segmencie. No, zapowiada się ciekawie.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 30-08-2006 o 15:08

Początki nałogu

Domyślnie

>>dlaczego tak uważasz?

W 400D sa trzy istotne nowe rzeczy: matryca, AF i odkurzacz.
    W tescie o AF i odkurzaczu nie ma ani slowa, o szybkosci dzialania (np. zdjecia seryjne tez). Co do samej matrycy to przydalby sie testy ISO na roznych czasach i na jakims stalym obiektywie ( nie mam zaufania do testow z kitowcem ). Poza tym ciekawe czy Canon zmienil cos w redukcji szumu w 400D, choc jesli o poziom szumu to ja sie jakichs rewelacji w stosunku do 350D nie spodziewam.
    Na pewno na dpreview bedzie porzadny test, poczekajmy.

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

to z tamtego wynika ze to tzn canon 350D nie rózni sie wiele od tej 4setki... jak juz cos sie okaze , to napewno na www.dpreview.com

Początki nałogu

Domyślnie

to z tamtego wynika ze to tzn canon 350D nie rózni sie wiele od tej 4setki... jak juz cos sie okaze , to napewno na www.dpreview.com
    Masz racje oba aparaty nie różnią się bardzo od siebie...wydaje mi się jednak ,że zmian i tak jest więcej niż wszyscy oczekiwaliśmy i na pewno żadna nie umknie Phil'owi podczas jego recenzji
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów