Czy były już sample z 400d?
Pytam się, bo może przeoczyłem;-) .
No to podaję:
sample 400d
Szkoda, że porównanie z 350d na kicie.
Czy były już sample z 400d?
Pytam się, bo może przeoczyłem;-) .
No to podaję:
sample 400d
Szkoda, że porównanie z 350d na kicie.
Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 30-08-2006 o 10:34
Zdjecia jak zdjecia, ciezko cos po nich powiedziec. Przepasci z 350D raczej nie ma![]()
trza poczekac na www.dpreview.com
moze oni po ludzku pokaza jakies porownanie i foto test .
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Wydaje mi się, że jest dość zaskakująco niski poziom szumów na ISO 1600 (zwłaszcza w porównaniu do mojego 300D).
Odszumili zdjecia i juz - nie bardzo chce mi sie wierzyc tej stronie - ja poczekam na dpreview i na optyczne.pl.Zamieszczone przez jotes25
Wtedy mozna dopiero debatowac.![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Dla tych, którzy nie znają japońskiego: Jest to strona jednego z bardziej znanych fotografów z Yokohamy, który praktycznie zawsze ma pierwsze egzemplarze od C.Zamieszczone przez tomaj_2
Zdjęcia to jpg prosto z kamery, bez PP.
Ale i tak, IMO jedyne, co można powiedzieć, to że kita wykorzystuje równie dobrze, jak 350d. Nie mam pojęcia, skąd zafarb.
Niestety nie można tego dokładnie porównać gdyż ekspozycje się różnią.
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D. Aberracje są mniej więcej porównywalne. Osobiście bardziej podobają mi się zdjęcia z 350D bo kolory sa bardziej wyraziste. Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałemW każdym razie powoli wyjasnia mi się problem z tym czy kupić 350D czy 400D z korzyścią na 350D.
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO
z zasady im ciemniej tym szum bardziej widoczny =)Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D
to już tylko zależy od szkiełka....Aberracje są mniej więcej porównywalne.
już spiesze z wyjasnieniem =)Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałem
Bo to nie jest jej odpowiednik zrobiony 350d tylko jeden z programów tematycznych picture style w 400d.Kolejno standard,portrait,scenery,neutral,Faithfulness setting no i własnie monochrome - czyli b&w =)
Ponizej testu iso sa juz tylko zdjęcia zrobione 400d.
Osobiscie nie zastanawiałbym sie długo i brał 400d o ile masz wystarczająco dużo kasy...
Wracając do tematu polecam ten test http://www.cameralabs.com/reviews/Canon400D/index.shtml
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
>>http://www.cameralabs.com/reviews/Canon400D/index.shtml
Z tego testu to akurat niewiele wynika. Chyba chodzi w nim o zasade "kto pierwszy ten lepszy".