Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Sample z 400d

Mieszany widok

Domyślnie Sample z 400d

Czy były już sample z 400d?

Pytam się, bo może przeoczyłem;-) .

No to podaję:

sample 400d

Szkoda, że porównanie z 350d na kicie.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 30-08-2006 o 10:34

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Zdjecia jak zdjecia, ciezko cos po nich powiedziec. Przepasci z 350D raczej nie ma

Domyślnie

trza poczekac na www.dpreview.com
    moze oni po ludzku pokaza jakies porownanie i foto test .
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wydaje mi się, że jest dość zaskakująco niski poziom szumów na ISO 1600 (zwłaszcza w porównaniu do mojego 300D).

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25
    Wydaje mi się, że jest dość zaskakująco niski poziom szumów na ISO 1600 (zwłaszcza w porównaniu do mojego 300D).
    Odszumili zdjecia i juz - nie bardzo chce mi sie wierzyc tej stronie - ja poczekam na dpreview i na optyczne.pl.
    Wtedy mozna dopiero debatowac.
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2
    Odszumili zdjecia i juz - nie bardzo chce mi sie wierzyc tej stronie
    Dla tych, którzy nie znają japońskiego: Jest to strona jednego z bardziej znanych fotografów z Yokohamy, który praktycznie zawsze ma pierwsze egzemplarze od C.

Zdjęcia to jpg prosto z kamery, bez PP.

Ale i tak, IMO jedyne, co można powiedzieć, to że kita wykorzystuje równie dobrze, jak 350d. Nie mam pojęcia, skąd zafarb.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25
    W porównaniu do Twojego 300D, to i 350D ma niskie szumy :wink:

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Niestety nie można tego dokładnie porównać gdyż ekspozycje się różnią.
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D. Aberracje są mniej więcej porównywalne. Osobiście bardziej podobają mi się zdjęcia z 350D bo kolory sa bardziej wyraziste. Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałem W każdym razie powoli wyjasnia mi się problem z tym czy kupić 350D czy 400D z korzyścią na 350D.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Początki nałogu

Domyślnie

Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D
    z zasady im ciemniej tym szum bardziej widoczny =)

Aberracje są mniej więcej porównywalne.
    to już tylko zależy od szkiełka....

Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałem
    już spiesze z wyjasnieniem =)
    Bo to nie jest jej odpowiednik zrobiony 350d tylko jeden z programów tematycznych picture style w 400d.Kolejno standard,portrait,scenery,neutral,Faithfulness setting no i własnie monochrome - czyli b&w =)
    Ponizej testu iso sa juz tylko zdjęcia zrobione 400d.

Osobiscie nie zastanawiałbym sie długo i brał 400d o ile masz wystarczająco dużo kasy...

Wracając do tematu polecam ten test http://www.cameralabs.com/reviews/Canon400D/index.shtml
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów