Czy były już sample z 400d?
Pytam się, bo może przeoczyłem;-) .
No to podaję:
sample 400d
Szkoda, że porównanie z 350d na kicie.
Czy były już sample z 400d?
Pytam się, bo może przeoczyłem;-) .
No to podaję:
sample 400d
Szkoda, że porównanie z 350d na kicie.
Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 30-08-2006 o 10:34
Zdjecia jak zdjecia, ciezko cos po nich powiedziec. Przepasci z 350D raczej nie ma![]()
trza poczekac na www.dpreview.com
moze oni po ludzku pokaza jakies porownanie i foto test .
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Wydaje mi się, że jest dość zaskakująco niski poziom szumów na ISO 1600 (zwłaszcza w porównaniu do mojego 300D).
Odszumili zdjecia i juz - nie bardzo chce mi sie wierzyc tej stronie - ja poczekam na dpreview i na optyczne.pl.Zamieszczone przez jotes25
Wtedy mozna dopiero debatowac.![]()
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Dla tych, którzy nie znają japońskiego: Jest to strona jednego z bardziej znanych fotografów z Yokohamy, który praktycznie zawsze ma pierwsze egzemplarze od C.Zamieszczone przez tomaj_2
Zdjęcia to jpg prosto z kamery, bez PP.
Ale i tak, IMO jedyne, co można powiedzieć, to że kita wykorzystuje równie dobrze, jak 350d. Nie mam pojęcia, skąd zafarb.
W porównaniu do Twojego 300D, to i 350D ma niskie szumy :wink:Zamieszczone przez jotes25
Niestety nie można tego dokładnie porównać gdyż ekspozycje się różnią.
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D. Aberracje są mniej więcej porównywalne. Osobiście bardziej podobają mi się zdjęcia z 350D bo kolory sa bardziej wyraziste. Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałemW każdym razie powoli wyjasnia mi się problem z tym czy kupić 350D czy 400D z korzyścią na 350D.
Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO
z zasady im ciemniej tym szum bardziej widoczny =)Jako amator powiem tak: z tego co widzę to zdjęcia z 400D są nieco ciemniejsze niż z 350D i pewnie dlatego szumy przy ciemnych zdjęciach mniej widać na fotach z 400D
to już tylko zależy od szkiełka....Aberracje są mniej więcej porównywalne.
już spiesze z wyjasnieniem =)Jednego czego nie kumam to to, dlaczego mniej więcej w połowie porównania jedna fotka z 400D jest kolorowa a jej odpowiednik z 350D jest B/W. Tylko nie bijcie jak coś źle napisałem
Bo to nie jest jej odpowiednik zrobiony 350d tylko jeden z programów tematycznych picture style w 400d.Kolejno standard,portrait,scenery,neutral,Faithfulness setting no i własnie monochrome - czyli b&w =)
Ponizej testu iso sa juz tylko zdjęcia zrobione 400d.
Osobiscie nie zastanawiałbym sie długo i brał 400d o ile masz wystarczająco dużo kasy...
Wracając do tematu polecam ten test http://www.cameralabs.com/reviews/Canon400D/index.shtml
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p