Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Jest cena 400D

Coś już napisał

Domyślnie

Słuchajcie Canon z cenami nie zleci za bardzo w dół, bo tak naprawdę to on jest numer jeden na rynku (przynajmniej na razie). Sony w ostatnich miesiącach odniósł wzrost sprzedaży, co jest podyktowane tym, iź wprowadził w końcu coś nowego na rynek. Sony wiadomo potentat na rynku elektroniki, więc kasę ma. Sony bawi się przedewszystkim kompaktami, które może cudami nie są ale jakoś schodzą. Minolta natomiast firma na rynku fotograficznym bardziej znana i ceniona niż Sony ale z mniejszą kasą nie miała możliwości konkurowania z Nikonem i Canonem. Połączenie Konici z Minoltą wielkich sukcesów nie przyniosło, więc nowy związek z Sony przyniesie w końcu może większy efekt. Według mnie jak bym miał wybierać między Sonym Alfą a Canonem 400D to ten drugi. Jeszcze czasu trochę minie kiedy Canon i Nikon zaczną bać się poważnie konkurencji, bo w tej chwili to oni mają wybór aparatów w pełym segmęcie a wprowadzanie czegoś nowego na rynek nie jest tak łatwe. Wcześniej przed premierą Canona wielu na forum prognozowało o nowych nowinkach, a tu nic aż tak rewelacyjnego nie wyszło. Więc albo Canon trzyma asa w rękawie albo skośnoocy dopiero nad tym siedzą. 20D i 30D w USA staniały ale już ceny wyższych modeli nieeee.

P.S. Sory za mój poemat, ale ta cholerna różnica czasu, nie pozwala mi z Wami kolegami podyskutować...
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 31-08-2006 o 04:15

Coś już napisał

Domyślnie

Canon 350D
    629 $ body
    749 $ kit
    Canon 400D USA (wrzesień)
    800 $ body
    899 $ kit
    Canon 20D
    989 $ body
    1099 $ kit
    Canon 30D
    1189 $ body
    1299 $ kit
    Canon 5D
    2999 $ body
    Canon 1D Mark II N
    3539 $ body
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 31-08-2006 o 04:38

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bierzecie pod uwage iz zaprezentowane wyniki sprzedazy (tabelka ktora zachlysnal sie caly swiat) nie oznaczaja sprzedazy na calym swiecie a jedynie w Japonii? Dane te nie oznaczaja rowniez sprzedazy produktu juz dla samego konsumenta.. nigdzie nie jest to podane.

Te %, jak ktos slusznie wspomnial w jednym z komentarzy na optyczne.pl, to nie ilosc sprzedanych sztuk a jedynie procentowy wzrost udzialow w rynku. Faktycznie jest spory - ale to nowosc.

Do tego A100 to zadna rewolucja - to Minolta D5D z wieksza matryca i odkurzaniem.. a czy D5D i D7D tak bardzo namieszaly na rynku? Czy sprzedaz Canona i Nikona drastycznie spadly? Nie.. wiec i tutaj nie bedzie rewolucji rynkowej, chyba ze Sony zacznie dodawac A100 do Walkamanow

Alfa jest pierwsza na rynku z 10megapixelami i to daje jej przewage.. ktora skonczy sie z pazdziernikiem.

Początki nałogu

Domyślnie

To niestety prawda...miała byc rewolucja dostalismy dynaxa 5d....co to znaczy marketing sony =] Ostatnio jak byłem na forum minolty nikt zdawał sie nie zauważać ,że to jakby powtórka z rozrywki a wrecz przeciwnie wszystko zamieniali na plusy....nawet wieksze szumy - nie rozumiem tej społecznosci
    Szczególnie moderatorzy i admin tam robią wszystko ,zeby mówić jaka alpha jest cacy i wszystkie minusy zamieniac na plusy - ale im sie akurat nie dziwie - dostają za to kase i są happy =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

alien, juz dyskutowalem na ten temat na forum kkm.. i mysle ze po czesci jest tak na kazdym forum

Początki nałogu

Domyślnie

Tak pół żartem pół serio...z tego wynika ,że jesli ktoś chce się dowiedzieć czegoś konstruktynwego o canonie to powinien zajrzeć na forum nikona..i na odwrót =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

najciemniej pod latarnia
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Na niemieckiej stronie C jest oficjalny cennik:

http://www.canon.de/Images/83_376784.pdf

W.g. notek prasowych 400D ma wejsc z ta sama cena jaka w tej chwili jest aktualna dla 350D:
    http://www3.canon.de/images/pro/fot/...e/EOS_400D.pdf

Początki nałogu

Domyślnie

czyli ile? 2600 z kitem??

Dopiero zaczyna Awatar ser
    Miasto
    Tokio, Japonia

Domyślnie

Jako ze byly sklepy w USA i w Niemczech, to moze jeszcze ceny w Japonii (w sklepie internetowym yodobashi.com, z tym ze od tych cen mozna odjac 10% - dostaje sie je z powrotem na zakupy w tym sklepie, znajac zycie, pewnie beda okazje, ze nie 10% a 13, czy 15%)
    body - 89800 jenow
    body+kit - 109800 jenow
    body+EF-S18-55 + EF55-200 - 132800 jenow

Czyli jakby sie chcialo kupic samo body, to (nie liczac biletu do Japonii i utrzymania ) mozna by bylo wydac okolo 2200 zl (100jenow=2,7 zl, wydaje sie wiecej, ale body by tyle kosztowalo)... (za 350 okolo 1800 zl).
    I to sie nazywa sprawiedliwosc ... (ale z drugiej strony za 90000 jenow mozna by bylo kupic np. 4 kg najdrozszego miesa albo 9 melonow)

PS. Ja mimo, ze mialem mozliwosc zakupu swojej 350 w Japonii, kupilem ja w Polsce, bo mieszkam w Polsce i wazna byla dla mnie gwarancja, bo a nuz... Ale jak nie jest potrzebna gwarancja to jednak (jak mam mozliwosc, jacys znajomi jada/wracaja) warto kupic w Japonii, np filtr Marumi DHG, polar kolowy 77mm , kosztuje w tymze sklepie (po tej 10% znizce okolo 200 zl ... w polsce 391 zl).

Z powazaniem
    Ser

40D + 350D+grip + EF 16-35 F2.8L + EF 24-105 F4L IS USM + EF 70-200 F4L IS USM + EF 75-300 F4-5.6 III USM + 580EX + Buffalo DirectStation Pocket + 3xLens Protector Marumi + PLC Marumi

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów