Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Jest cena 400D

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

To kto by kupił 70-200 z IS ?
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Coś już napisał

Domyślnie

Canon 350D
    629 $ body
    749 $ kit
    Canon 400D USA (wrzesień)
    800 $ body
    899 $ kit
    Canon 20D
    989 $ body
    1099 $ kit
    Canon 30D
    1189 $ body
    1299 $ kit
    Canon 5D
    2999 $ body
    Canon 1D Mark II N
    3539 $ body
    Ostatnio edytowane przez Bananas ; 31-08-2006 o 04:38

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Bierzecie pod uwage iz zaprezentowane wyniki sprzedazy (tabelka ktora zachlysnal sie caly swiat) nie oznaczaja sprzedazy na calym swiecie a jedynie w Japonii? Dane te nie oznaczaja rowniez sprzedazy produktu juz dla samego konsumenta.. nigdzie nie jest to podane.

Te %, jak ktos slusznie wspomnial w jednym z komentarzy na optyczne.pl, to nie ilosc sprzedanych sztuk a jedynie procentowy wzrost udzialow w rynku. Faktycznie jest spory - ale to nowosc.

Do tego A100 to zadna rewolucja - to Minolta D5D z wieksza matryca i odkurzaniem.. a czy D5D i D7D tak bardzo namieszaly na rynku? Czy sprzedaz Canona i Nikona drastycznie spadly? Nie.. wiec i tutaj nie bedzie rewolucji rynkowej, chyba ze Sony zacznie dodawac A100 do Walkamanow

Alfa jest pierwsza na rynku z 10megapixelami i to daje jej przewage.. ktora skonczy sie z pazdziernikiem.

Początki nałogu

Domyślnie

To niestety prawda...miała byc rewolucja dostalismy dynaxa 5d....co to znaczy marketing sony =] Ostatnio jak byłem na forum minolty nikt zdawał sie nie zauważać ,że to jakby powtórka z rozrywki a wrecz przeciwnie wszystko zamieniali na plusy....nawet wieksze szumy - nie rozumiem tej społecznosci
    Szczególnie moderatorzy i admin tam robią wszystko ,zeby mówić jaka alpha jest cacy i wszystkie minusy zamieniac na plusy - ale im sie akurat nie dziwie - dostają za to kase i są happy =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

alien, juz dyskutowalem na ten temat na forum kkm.. i mysle ze po czesci jest tak na kazdym forum

Początki nałogu

Domyślnie

Tak pół żartem pół serio...z tego wynika ,że jesli ktoś chce się dowiedzieć czegoś konstruktynwego o canonie to powinien zajrzeć na forum nikona..i na odwrót =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

najciemniej pod latarnia
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Na niemieckiej stronie C jest oficjalny cennik:

http://www.canon.de/Images/83_376784.pdf

W.g. notek prasowych 400D ma wejsc z ta sama cena jaka w tej chwili jest aktualna dla 350D:
    http://www3.canon.de/images/pro/fot/...e/EOS_400D.pdf

Początki nałogu

Domyślnie

czyli ile? 2600 z kitem??

Dopiero zaczyna Awatar ser
    Miasto
    Tokio, Japonia

Domyślnie

Jako ze byly sklepy w USA i w Niemczech, to moze jeszcze ceny w Japonii (w sklepie internetowym yodobashi.com, z tym ze od tych cen mozna odjac 10% - dostaje sie je z powrotem na zakupy w tym sklepie, znajac zycie, pewnie beda okazje, ze nie 10% a 13, czy 15%)
    body - 89800 jenow
    body+kit - 109800 jenow
    body+EF-S18-55 + EF55-200 - 132800 jenow

Czyli jakby sie chcialo kupic samo body, to (nie liczac biletu do Japonii i utrzymania ) mozna by bylo wydac okolo 2200 zl (100jenow=2,7 zl, wydaje sie wiecej, ale body by tyle kosztowalo)... (za 350 okolo 1800 zl).
    I to sie nazywa sprawiedliwosc ... (ale z drugiej strony za 90000 jenow mozna by bylo kupic np. 4 kg najdrozszego miesa albo 9 melonow)

PS. Ja mimo, ze mialem mozliwosc zakupu swojej 350 w Japonii, kupilem ja w Polsce, bo mieszkam w Polsce i wazna byla dla mnie gwarancja, bo a nuz... Ale jak nie jest potrzebna gwarancja to jednak (jak mam mozliwosc, jacys znajomi jada/wracaja) warto kupic w Japonii, np filtr Marumi DHG, polar kolowy 77mm , kosztuje w tymze sklepie (po tej 10% znizce okolo 200 zl ... w polsce 391 zl).

Z powazaniem
    Ser

40D + 350D+grip + EF 16-35 F2.8L + EF 24-105 F4L IS USM + EF 70-200 F4L IS USM + EF 75-300 F4-5.6 III USM + 580EX + Buffalo DirectStation Pocket + 3xLens Protector Marumi + PLC Marumi

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów