Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Jest cena 400D

Domyślnie

wystarczyłoby poprawić wizjer, dodać stabilizację i porządny wyświetlacz na tył żeby widzieć czy fotka jest ostra i wszyscy wzieliby Canona, a nie jakąś alfę. Ale obawiam się że jak Canon do tego dorośnie to sony lub inni wypuszczą coś sjeszcze lepszego. Podobno sony szykuje coś specjalnego na podbudowie Minoltowskiej 7D - ma być hit.

A biorąc pod uwagę marketing sony (właściewie do minoltowskiej 5D dodali tylko matrycę i większy wyświetlacz) i od razy wskoczyli na 3 miejsce producentów lustrzanek, to co będize jeśli pokażą dobrego następce 7D popartego podobnym marketingiem jak w przypadku alfy?

Ceny będą musiały spaść i lustrzanki wreszcie trafią pod strzechy

pozdr
    analog + cyfra + szkiełka 20-210 mm

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie Cana EOS 400D

Witam,
    samo EOS 400 Body -777,00 EU, EOS 400 D + EF-S 18-55/3.5- 848,00 EU EOS 400 D + EF-S 18-55 + 55-200 + BG-E3 1,141 EU dostępne od września zapomniałem dodać że w Niemczech

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bieda
    Ale obawiam się że jak Canon do tego dorośnie to sony lub inni wypuszczą coś sjeszcze lepszego.
    Ale Canon nie będzie musiał do niczego dorastać, bo i tak większość kupi jego puszki:-D To, że Alfa tak skoczyła wynika tylko z tego, że miała premierę jako pierwsza z trzech nowości

i od razy wskoczyli na 3 miejsce producentów lustrzanek, to co będize jeśli pokażą dobrego następce 7D popartego podobnym marketingiem jak w przypadku alfy?
    Sony nie musiało na nic wskakiwać. Oni po prostu przejęli schedę po Minolcie:razz:
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti
    Ale Canon nie będzie musiał do niczego dorastać, bo i tak większość kupi jego puszki:-D To, że Alfa tak skoczyła wynika tylko z tego, że miała premierę jako pierwsza z trzech nowości

Sony nie musiało na nic wskakiwać. Oni po prostu przejęli schedę po Minolcie:razz:
    w sumie niby tak ale przeciez alfa to nie taki zly aparat...zwlaszcza w porownaniu do 400d.przynajmniej teoretycznie;-)
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Początki nałogu

Domyślnie

Myśle ,że naturalnym krokiem Canona będzie wypuszczenie na rynek tanich zoomów ze stabilizacją , lub chociaż obniżenie dotychczasowych cen....
    Wysokie uzywalne iso to też duży plus dla canona...

Pozatym nie oczerniałbym tak 350d bo wychodzi na to ,że to nie aparat jest słaby tylko wy troche sie pospieszyliscie z zakupem...

350d to aparat dla amatora - mały , lekki ,przystepny cenowo i co najwazniejsze z jakością zdjęć równie dobrą jak w 20d czy też 30d =]
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no wlasnie dlatego ze byl przystepny cenowo to go kupilem a teraz mi brakuje...:/

fotografia biznesowa

Początki nałogu

Domyślnie

no to czego psioczysz....powinienes sie cieszyc ze miales alternatywe i teraz wiesz czego chcesz =]

Jakikolwiek aparat nie kupisz to po jakims czasie znów ci zacznie czegoś w nim brakować =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Coś już napisał Awatar kiku1
    Miasto
    Płock

Domyślnie

To kto by kupił 70-200 z IS ?
    350D + kit +pare szkieł M42
    moje foto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...) Ale obawiam się że jak Canon do tego dorośnie to sony lub inni wypuszczą coś sjeszcze lepszego. (...)
    Nie wiem czy wiesz ale canon to spółka giełdowa która przede wszystkim ma generować zysk. To jest brutalne ale oni nie projektują aparatów po to żeby sprostać Twoim czy moim wymaganiom tylko żeby go sprzedać i żeby w efekcie zarobić. A to w canonie umieją świetnie. Po co mieli radykalnie zmieniać coś (350) co biło rekordy sprzedaży. Poprawili kilka rzeczy dodali kilka bajerów i będzie to samo co było.
    A co do cen to one już są bardzo niskie. Tyle że płace u nas niekompatybilne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    no to czego psioczysz....powinienes sie cieszyc ze miales alternatywe i teraz wiesz czego chcesz =]

Jakikolwiek aparat nie kupisz to po jakims czasie znów ci zacznie czegoś w nim brakować =)
    no fakt-ale wtedy wybralem gorsza alternatywe hehe.chociaz...teraz wiem co to dwucyforwa pucha i ze 400d bym nie kupil
    a 70-200 z IS bym kupil.jakbym mial kase

fotografia biznesowa

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów