Mowa była o pokazaniu przez Nikusa zdjęć, które on zrobił na Kortowiadzie. Natomiast jeśli Adrian K. sam pokazuje swoje zdjęcia w internecie to już inna sprawa ... z tym, że wstawienie zdjęcia wziętego z jego strony bez jego zgody też jest podpadające...zawsze można dać linka.
Ale szczerze mówiąc mało mnie to interesuje bo ja wiem jak on wygląda a inni mają już wystarczająco dużo danych i sygnałów ostrzegawczych aby nie wdawać się w interesy z tym człowiekiem. Wydaje mi się, że dopóki nie zaistnieją nowe fakty to takie forumowe bicie piany nie ma sensu bo jeśli już komuś zaszkodzi to z pewnością nie Adrianowi K.
5d MkII
Klon jakiś, czy cuśZaraz może jakieś wiarygodne promocje na sprzęt zaproponujesz!? Wrzuć na luz i nie stawaj w obronie sk... drania!! Ludzie ciężko zarobioną kasę przez niego stracili a Ty tu z linkami do wizerunku wyskakujesz? Obrońca zaszczutego, naciągacza się znalazł, wybaczenie to jedno ale zapobieganie, to drugia sprawa.
Nie, nie klon. Niepotrzebnie mnie obrażasz - ciekaw jestem czy powiedziałbyś mi to samo twarzą w twarz? Łatwo jest napisać ale dużo trudniej uzmysłowić sobie co się pisze i jaką krzywdę można tym wyrządzić:-?
I nic nie mówiłem o wybaczeniu bo dlaczego poszkodowany miałby wybaczyć. Gdybyś czytał uważnie moje wypowiedzi to odnalazłbyś fragment, w którym pisałem o zgłoszeniu sprawy na policję (jak to zrobił Tdf) i o tym, że wątek jest bardzo widoczny (bo przyklejony) więc jako przestroga z pewnością nie zniknie, a bicie piany nie ma większego sensu dopóki nie ma nowych faktów.
Znam go i wiem, że czyta forum (nie tylko to ale również czarno-żółte i CF). Przy ostatnim spotkaniu pytał mnie czy czytałem co napisali na niego i, że w związku z powyższym chce wystąpić do Sądu i do GIODO - wiem, że to może być dla niektórych śmieszne ale
no niestety tak często u nas bywa:-? I najgorsze jest to, że w wielu przypadkach "przestępcy" zakładają sprawy i wygrywają...Zamieszczone przez Kubaman
Masz prawo do takiej opinii chociaż wydawało mi się, że napisałem w czyjej obronie staję i dlaczego. Moim celem było jedynie zwrócenie uwagi Nikusowi (którego znam osobiście) aby nie wpakował się w jakieś problemy. Ja wiem, że być może problemy są na wyrost ale nie pisałbym o tym gdybym nie usłyszał od Adriana K. tego co napisałem wyżej.Zamieszczone przez Glorf
Oczywiście, że nie robię tego bezinteresownie ale po Tobie nie spodziewałem się takiego niezrozumienia tego co piszę - zaczeliście się nawzajem nakręcać i zaraz dojdzie do tego, że na CB będę znany jako przestępca. Moim interesem było ostrzeżenie przed możliwymi konsekwencjami użytkowników CB ale miło, że tak fajnie mnie oceniaszZamieszczone przez Kubaman
. W sumie to tylko się wygłupiłem ostrzegając wszystkich "niezainteresowanych" (czyli tych, którzy pisali nie będąc pokrzywdzonymi) bo zostało to opacznie zrozumiane (całe szczęście, że nie przez wszystkich).
Gwoli ścisłości w temacie Adriana K. pisałem tylko na CB i na CyberFoto więc nie wiem z kim mnie mylisz pisząc o "wielu" forach.
Jak czytam teraz drugi zdanie Twojego postu to mam ochotę Cię bardzo brzydko nazwać ale nie zrobię tego bo:
- zbyt wiele cennych informacji wyczytałem z Twoich postów w innych działach na CB,
- mam do Ciebie duży szacunek w związku z powyższym,
- mam nadzieję, że zrozumiesz moje intencje i być może nawet przeprosisz - niby taka pierdółka ale ja jakiś staroświacki jestem.
A nie widziałeś, że ja też od początku o tym piszę i nawet zaoferowałem pomoc adminowi czy też policji? Wybiórczy jesteś ale rozumiem, że to przez post Unicorna78.Zamieszczone przez Kubaman
Cały czas przewija się "kilkudziesięciu" poszkodowanych, a z mojej wiedzy tylko Tdf zrobił wszystko jak trzeba więc mam prawo mniemać, że z tych kilkudziesięciu tylko parę osób zostało faktycznie oszukanych przez Adriana K. a reszta nabija posty lub też faktycznie została zrobiona w balona ale nie wiadomo przez kogo. W głowie mi się nie mieści, że ofiara może nie zgłosić sprawy...
Dzięki bardzo!!! Już zaczynałem wątpić w swój zdrowy rozsądek ale widzę, że jednak z tego co pisałem mozna wysnuć wnioski zgodne z moimi intencjamiZamieszczone przez asdfasfd
W każdym razie dziękuję Ci bardzo i mam nadzieję, że będę miał okazję kiedyś Cię poznać i odwdzięczyć Ci się za to8)
I parę uwag na koniec:
- na początku mojego "udziału" w sprawie Adriana K. napisałem priv do Hazana w sprawie mojej znajomości z A.K. - niestety Hazana skrzynka nie przyjmowała więcej wiadomości (śmieszne, co?)
- napisałem więc do Viteza z prośbą o przekazanie Hazanowi - była tam zawarta pewna prośba - niestety reakcji ze strony administracji nie było (ale nie mam pretensji bo w sumie co ja admina czy moda obchodzę)
- zaoferowałem na tym forum w jednym z postów pomoc w ustaleniu pewnych spraw oraz zadeklarowałem chęc współpracy w tej sprawie - nikt do mnie nie napisał (chyba wszyscy wszystko wiedzą albo faktycznie tych poszkodowanych jest niewielu),
- podobną "krucjatę" przeprowadziłem na CyberFoto (z tym, że tam udało mi się porozumieć z adminem ku obopólnemu zadowoleniu),
- Olsztyn to dziura jeśli chodzi o fotografię więc proszę się nie dziwić, że znam Adrian K. osobiście, choć niezbyt długo (nasza znajomość została "zawieszona" szokiem jaki przeżyłem w momencie jak skojarzyłem, że to ta sama osoba, o której tak głośno w necie),
- w dalszym ciągu deklaruję pomoc wszystkim poszkodowanym (być może wiem coś czego poszkodowani nie wiedzą) - z tym, że nie oczekujcie, że napisze "otwartym tekstem" na forum np. jego telefon...
Pozdrawiam
Leszek Chabrowski
PS. Widzę, że za rzadko odwiedzam CB![]()
5d MkII