Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 121

Wątek: adrisim - UWAGA!!!!!!

Miasto
    Ostróda

Domyślnie

Byłem w ten weekend w Olsztynie na Juwenaliach (Kortowiada) i wspomnianego Pana z tematu widziałem... całkiem nieźle mu się powodzi, bo łaził z D3 i podpiętym 70-200 vr chyba. Najlepsze jest to, że jak go ochrona wypraszała bo nie miał identyfikatora to machał legitką... chyba gazety olsztyńskiej Nawet jakieś zdjęcie mu zrobiłem dla potomnych

Bywalec

Domyślnie

dziwisz się ? obskubał tyle ludzi, zatem STAĆ go. ;]
    :}

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikusek Zobacz posta
    Byłem w ten weekend w Olsztynie na Juwenaliach (Kortowiada) i wspomnianego Pana z tematu widziałem... całkiem nieźle mu się powodzi, bo łaził z D3 i podpiętym 70-200 vr chyba. Najlepsze jest to, że jak go ochrona wypraszała bo nie miał identyfikatora to machał legitką... chyba gazety olsztyńskiej Nawet jakieś zdjęcie mu zrobiłem dla potomnych
    Wrzuć fotkę na jakiś hosting, a może "znalazłeś ją" na jakimś hostingu to podaj do niej link, ja widziałem jego stare fotki, a warto wiedzieć z kim ma się do czynienia:cool:

Miasto
    Ostróda

Domyślnie

musze poszukać linka w archiwum, gdzieś tam go widziałem...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafal913 Zobacz posta
    Pozwoliłem sobię skopiować z forum CyberFoto:

================================================== =======
    Orchidealna:

"Adrian Kulig To Oszust!".

Witam
    To ja jestem tą oszukaną dziewczyną przez Adriana Kuliga.
    Spotykaliśmy się kiedyś, wykorzystał to, że mi na nim zależało.
    Pewnego dnia poprosił o kredyt bo to niby "bardzo dużo dla niego znaczyło i tylko ja mogłam mu pomóc".
    Więc wzięłam mu ten kredyt na kwote - 4200 PLN.
    Oczywiście spłaty żadnej z rat (a kredyt był wzięty na 2 lata)
    się NIE DOCZEKAłAM.
    Pózniej odnalazłam te forum, zobaczyłam ze nie tylko ja zostałam oszukana.

Ale pewna nie jestem bo po tym epizodzie wszytskie jego dane wyrzucilam.

Pracuje ciągle w gazecie olsztyńskiej na ul.Partyzantów w Olsztynie...

================================================== =======

Pozwoliłem sobię poprawić tylko małe literówki i uporządkować całość w linijkach

Tu oryginał:
    http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...na-oszusta.htm
    Szkoda tylko, że nie napisałeś co dalej nastąpiło w tym temacie...
    Nie zaprzeczam, że owa dziewczyna może być poszkodowaną przez AK ale niestety, prawdopodobnie na skutek emocji, podała bardzo dużo nieprawidłowych danych dotyczących Adriana:
    1. podany adres jest nieprawidłowy
    2. Redakcja Gazety Olsztyńskiej nie znajduje się na ul. Partyzantów
    3. Adrian K. nie pracuje w Gazecie Olsztyńskiej i to już od dawna (a dokładnie od sprawy z TDFem)

Moim zdaniem jeśli już kogos się oskarża to nalezy to robić w sposób wiarygodny i nie dający podstaw do kontroskarżeń - takie pitolenie o statywach i rękoczynach może być jedynie kłopotliwe dla piszących a nie dla "oskarżonego".

Skoro tyle ludzi zostało poszkodowanych to czemu Adrian K. nie siedzi? Czemu nie ma wyroku? Wychodzi na to, że jeden TDF załatwił sprawę jak trzeba i odzyskał kasę. Dlaczego pozostali "poszkodowani" jeszcze nie zgłosili sprawy na policję? Widać po tym co napisał TDF, że jest to metoda skuteczna! Nieco przewrotnie można stwierdzić, że wszyscy Ci, którzy zostali oszukani przez Adriana K., a sprawy nie zgłosili, mogą mieć na sumieniu następne potencjalne "ofiary" działalności tego człowieka.

Sugeruję nieco powściągnąc groźby karalne a bardziej zająć się motywowanie poszkodowanych do działania.

Gwoli wyjaśnienia dodam, że poznałem Adriana K. osobiście ale nie zamierzam publicznie podawać żadnych informacji, które mogłyby zostać wykorzystane niezgodnie z prawem przez poszkodowanych lub w zgodzie z prawem (niestety) przez "oskarżonego".

Jacek, wydaje mi się, że publikacja zdjęcia bez zgody osoby fotografowanej również może Cię postawić w kłopotliwej sytuacji - jeśli już ktoś chce to oglądać to może lepiej PM.

Na koniec żebyście mnie dobrze zrozumieli:
    Nie bronię Adriana K. - choć momentami mam wątpliwości czy przypadkiem nie przypisuje mu się więcej niż zasłużył - bronię Was przed skutkami zbyt pochopnego wyrażania opinii, publikowania danych i zdjęć. Chcecie wszyscy być przesłuchiwani jeśli ktoś naprawdę sklepie mu michę? Chcecie być oskarżani przez "oszusta" o ujawnianie danych osobowych? Chcecie płacić mu odszkodowanie za ukazanie wizerunku bez jego zgody?

Myślę, że wystarczająco dużo już napisano w tym wątku aby wiedzieć kogo należy unikać i jak robić zakupy na allegro. A Ci, którzy zostali oszukani niech wzorem TDFa załatwią sprawę jak należy...
    Ostatnio edytowane przez hazan ; 29-10-2009 o 19:03
    5d MkII

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesio'73 Zobacz posta
    (...) Chcecie płacić mu odszkodowanie za ukazanie wizerunku bez jego zgody?
    chyba nie powiesz mi, że zdjęcia publikowane przez samego oskarżonego w własnym portfolio nie mogą być wykorzystywane na forum publicznym ? zwłaszcze, że do zdjęć nie problem się dostać.
    :}

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root Zobacz posta
    chyba nie powiesz mi, że zdjęcia publikowane przez samego oskarżonego w własnym portfolio nie mogą być wykorzystywane na forum publicznym ? zwłaszcze, że do zdjęć nie problem się dostać.
    Mowa była o pokazaniu przez Nikusa zdjęć, które on zrobił na Kortowiadzie. Natomiast jeśli Adrian K. sam pokazuje swoje zdjęcia w internecie to już inna sprawa ... z tym, że wstawienie zdjęcia wziętego z jego strony bez jego zgody też jest podpadające ...zawsze można dać linka.

Ale szczerze mówiąc mało mnie to interesuje bo ja wiem jak on wygląda a inni mają już wystarczająco dużo danych i sygnałów ostrzegawczych aby nie wdawać się w interesy z tym człowiekiem. Wydaje mi się, że dopóki nie zaistnieją nowe fakty to takie forumowe bicie piany nie ma sensu bo jeśli już komuś zaszkodzi to z pewnością nie Adrianowi K.
    5d MkII

Początki nałogu

Domyślnie

Mowa była o pokazaniu przez Nikusa zdjęć, które on zrobił na Kortowiadzie. Natomiast jeśli Adrian K. sam pokazuje swoje zdjęcia w internecie to już inna sprawa ... z tym, że wstawienie zdjęcia wziętego z jego strony bez jego zgody też jest podpadające ...zawsze można dać linka.

Ale szczerze mówiąc mało mnie to interesuje bo ja wiem jak on wygląda a inni mają już wystarczająco dużo danych i sygnałów ostrzegawczych aby nie wdawać się w interesy z tym człowiekiem. Wydaje mi się, że dopóki nie zaistnieją nowe fakty to takie forumowe bicie piany nie ma sensu bo jeśli już komuś zaszkodzi to z pewnością nie Adrianowi K.
    OO tak juz widze jak ten walkarz dochodzi swoich praw w sadzie...no prosze cie.

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Klon jakiś, czy cuś Zaraz może jakieś wiarygodne promocje na sprzęt zaproponujesz!? Wrzuć na luz i nie stawaj w obronie sk... drania!! Ludzie ciężko zarobioną kasę przez niego stracili a Ty tu z linkami do wizerunku wyskakujesz? Obrońca zaszczutego, naciągacza się znalazł, wybaczenie to jedno ale zapobieganie, to drugia sprawa.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

klasyczny polski przykład
    przestępca straszy sądem.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów