Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: Jaki "profesjonaly" kompakt?

DawidKw
    Guest

Domyślnie

Jeżeli koleżanka upiera się przy kompakcie, to jest jeszcze Panasonic Lumix FZ30 i wchodzący FZ50. Duży zoom, zoomowanie na obiektywie, niskie szumy jak na kompakt, generalnie 30-tkę ludzie chwalą.

Pzdr.
    Dawid

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na lajkonikach seria w 350D robi wrażenie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Majac 20'stke wystarczy przytrzymac wtedy spust z wlaczona seria i miny znajomych sie bardzo szybko zmieniaja
    Majac dowolny dSLR i wlaczony beep wystarczy przycisnac do polowy spust migawki .
    Odswiezone w ostatni weekend porownanie i zazdrosne spojrzenia - na wystawach kocich mnostwo kompaktowiczow i sie mecza by ostrosc zlapac, a ja w tym czasie bip-pstryk, bip-pstryk i juz zawistne spojrzenie, a za chwile wlasnie to o czym Kuchatek pisze - bip-pstrykpstrykpstrykpstryk i juz trzeba sie ratowac bo zamordowac chca

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

ogolnie to strasznie ciezki temat... sam sie z nim mecze od dlugiego czasu

sony R1 - za taka kase to zupelnie bez sensu.. gdyby byl o 1000zl taniej to co innego...

myslalem nad canonem S3.... ale moze lepiej dolozyc do lustra?

pytanie jaki obiektyw trzeba by do lustra dokupic, zeby zakres mial taki sam jak S3 i co wtedy z cena??

ja sie caly czas zastanawiam czy roznica w predkosci autofocusa, szumy itp pomiedzy S3 a 350D beda dla mnie do zaakceptowania czy nie? - i nie potrafie na razie znalezc na to pytanie odpowiedzi... dlatego nie kupuje nic, strzelam fotki S45, czasami pozyczam 300D lub 350D z kitami (czy mi sie wydaje czy kitowy obiektyw 300D jest lepszy od kitowego obiektywu 350D ??) i mysle co zrobic
    S45 user

DawidKw
    Guest

Domyślnie

Z mojego punktu widzenia S3 ma zasadniczą wadę, jaką jest brak zoomowania na obiektywie, nie wspominając o całej reszcie przypadłości kompaktów o których piszą koledzy :-)

Jakieś 2 miesiące temu miałem podobny dylemat lustro, czy zaawansowany kompakt. Po zorpatrzeniu wszystkich za i przeciw (zaznaczam - z mojego punktu widzenia) wybrałem lustro, tym bardziej że 3 lata temu miałem Canona 300 analoga.

Pzdr.
    Dawid

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    jesli ja bym kupowal kompakta to bym kupil zupelnie plaski i maksymalnie maly z trybami M kupowanie kompaktow w cenie i wielkosci dSLR do mnie nie przemawia ;-)
    To jest istota rzeczy, jeśli chodzi o kompakt.
    Dla mnie również "kompakt/compact" kończy się gabarytowo gdzieś na A610/620 i już np. świetne G5 czy Nikon 8400 nie spełnia tego parametru.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    pytanie jaki obiektyw trzeba by do lustra dokupic, zeby zakres mial taki sam jak S3 i co wtedy z cena??
    Musialbys miec obiektyw mniej wiecej od 20mm do 250mm z jasnoscia f/2.7-3.5 no i IS... powodzenia.

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Hmm...
    Po co jej 350d ? Po to by fajnie w nim wygladała?

Ja bym obstawiał na panasonikiem FZ7 ... jak dla kogos co bedzie robił zdjecia dla siebie to fajny np.http://www.allegro.pl/item122732459_...ce_tychy_.html

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Bede wdzieczny za wszelkie rady :-P
    Jeśli ma czas niech poczeka na Photokine, jeśli nie ma czasu używane Pro1, R1

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Musialbys miec obiektyw mniej wiecej od 20mm do 250mm z jasnoscia f/2.7-3.5 no i IS... powodzenia.
    Wlasnie... to chyba najwiekszy problem do przetlumaczenia

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów