-
Być może w angielskiej wersji instrukcji jest tak jak napisał mgregor. W instrukcji polskiej dołączanej do aparatu jest inaczej. Wyraźnie jest napisane, żeby pod win xp najpierw podłączyć aparat, który powinien samoczynnie się zainstalować a dopiero póoźniej instalować softwar. Instalacje softwaru przed podłączeniem aparatu wg. instrukcji polskojęzycznej konieczna jest pod win 98.
-
-
zło konieczne
Dwie wskazowki z instrukcji odnosnie podlaczania do Win XP:
- "Producent nie gwarantuje poprawnej współpracy aparatu z komputerem przez interfejs USB 2.0" (w tym przypadku sugeruje doinstalowanie sterownikow np do plyty glownej czy jakiegos service packa do windows poprawaiajacych dzialanie USB)
- "Używając Windows XP można zrezygnować z instalowania oprogramowania" .
Czyli mozna a nie trzeba.
Jesli nie zadzialalo podlaczenie bez instalowania software przed podlaczeniem to moze zadziala podlaczenie z zainstalowaniem software przed podlaczeniem ?
-
Bardzo ladnie to Vitez ujales i zgadzam sie w 100%.
Jezeli procedura zainstalowania software'u a potem podlaczenia aparatu nic nie pomoze to problem moze lezec wlasnie po stronie USB.
Amerykanska strona Canona w dziale Support mowi cos o tym:
http://consumer.usa.canon.com/ir/con...p;modelid=9824
Powodzenia.
-
Pomogła reinstalacja systemu. Aparat Zainstalowałem jako pierwsze urządzenie i działa normalnie pomimo jednoczesnego podłączenia do pozostałych portów USB skanera i drukarki.
-
PROSZĘ O POMOC NIE MOGĘ ZAINSTALOWAC APARATU DO KOMPA . PODŁACZYŁAM PRZEZ usb I GO NIE WIDZI ZAINSTALOWAŁAM OPROGRAMOWANIE Z PŁYTY TEZ NIE DZIAŁA ODINSTALOWAŁAM KAMERE BO MYSLAŁAM ŻE TO PRZESZKADZA TEZ NIC CIAGLE WYSKAKUJE KOMUNIKAT ŻE STEROWNIKI NIE SĄ ZAINSTAOWANE,SCIAGNEŁAM JE DODATKOWO ZE STRONY CANONA TEZ NIC WYSKAKUJE BŁĄD W KODZIE 28 NIE MAM JUZ INNEJ KONCEPCJI JAK ZAINSTALOWĄ TEN SPRZET
Uprawnienia umieszczania postów