Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Problem z podłączeniem Canon S 1 do komputera

marekw
    Guest

Domyślnie

Być może w angielskiej wersji instrukcji jest tak jak napisał mgregor. W instrukcji polskiej dołączanej do aparatu jest inaczej. Wyraźnie jest napisane, żeby pod win xp najpierw podłączyć aparat, który powinien samoczynnie się zainstalować a dopiero póoźniej instalować softwar. Instalacje softwaru przed podłączeniem aparatu wg. instrukcji polskojęzycznej konieczna jest pod win 98.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dwie wskazowki z instrukcji odnosnie podlaczania do Win XP:

- "Producent nie gwarantuje poprawnej współpracy aparatu z komputerem przez interfejs USB 2.0" (w tym przypadku sugeruje doinstalowanie sterownikow np do plyty glownej czy jakiegos service packa do windows poprawaiajacych dzialanie USB)

- "Używając Windows XP można zrezygnować z instalowania oprogramowania" .

Czyli mozna a nie trzeba.
    Jesli nie zadzialalo podlaczenie bez instalowania software przed podlaczeniem to moze zadziala podlaczenie z zainstalowaniem software przed podlaczeniem ?

Coś już napisał
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Bardzo ladnie to Vitez ujales i zgadzam sie w 100%.
    Jezeli procedura zainstalowania software'u a potem podlaczenia aparatu nic nie pomoze to problem moze lezec wlasnie po stronie USB.
    Amerykanska strona Canona w dziale Support mowi cos o tym:
    http://consumer.usa.canon.com/ir/con...p;modelid=9824

Powodzenia.

marekw
    Guest

Domyślnie

Pomogła reinstalacja systemu. Aparat Zainstalowałem jako pierwsze urządzenie i działa normalnie pomimo jednoczesnego podłączenia do pozostałych portów USB skanera i drukarki.

filipeke
    Guest

Domyślnie

PROSZĘ O POMOC NIE MOGĘ ZAINSTALOWAC APARATU DO KOMPA . PODŁACZYŁAM PRZEZ usb I GO NIE WIDZI ZAINSTALOWAŁAM OPROGRAMOWANIE Z PŁYTY TEZ NIE DZIAŁA ODINSTALOWAŁAM KAMERE BO MYSLAŁAM ŻE TO PRZESZKADZA TEZ NIC CIAGLE WYSKAKUJE KOMUNIKAT ŻE STEROWNIKI NIE SĄ ZAINSTAOWANE,SCIAGNEŁAM JE DODATKOWO ZE STRONY CANONA TEZ NIC WYSKAKUJE BŁĄD W KODZIE 28 NIE MAM JUZ INNEJ KONCEPCJI JAK ZAINSTALOWĄ TEN SPRZET

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów